יציאות תינוק ב4 וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

12/05/2012 | 18:49 | מאת: אלה

שלום רב, בני בו 4 וחצי חודשים, ניזון מהנקה בלבד. בשבועיים אחרונים התחלנו לתת לו מעט טעימות של ירקות ופירות, כמה כפיות ביום. שבוע שעבר היו לו 2 יציאות וכבר שבוע אין יציאה בכלל. אני רואה שהוא מתאמץ אך ללא הצלחה וזה גם כנראה לא נעים לו כי הוא מתאמץ ומקטר ובוכה מעט. מה ניתן לעשות כרגע ואיך למנוע את המצב בעתיד? תודה מראש על התשובה, שבוע טוב.

הופעה של שינוי ביציאות עם חשיפה למזון חדש או מזון מוצק מוכרת בתינוקות.לעיתים התופעה קצרה וחולפת באופן עצמוני.לפעמים יש צורך במתן מרכך צואה -סירופ אבילק לתקופה של שבוע-שבועיים או יותר כדי לרכך את היציאה ולמנוע כאב.מינון 2 מל פעמיים ביום יכול להספיק.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער