עצירות לילדה בת 3

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

23/04/2012 | 15:32 | מאת: אורן

שלום רב, ביתי סובלת מעצירות במשך כ- חצי שנה, במהלך תקופה זו אף נחכנו במיון לאחר שלא הייתה יציאה במשך 6 ימים. התחלנו בטיפול פסיכולוגי ובמקביל בטיפול רפואי, במשך חודשיים וחצי נתנו לה פגלקס בכמות של 8 מ"ל מחולקת לשתי מנות- 4 בבוקר ו4 בערב. המצב היה שהיא נותנת פעם ביום או פעם ביומיים יציאה יחסית רכה (בטיטול). לפני שבוע החלטנו להוריד את המינון ל- 4 מ"ל ליום, ומאז היציאות חזרו להיות קשות ובתדיר%

לילד עם עצירות שמקבל טיפול בפגלקס סביב תקופת הגמילה מטיטול יש צורך לתת פגלקס במינון גבוה יותר מהרגיל.כי השינוי הגדול של מעבר לעשית צרכים בסיר או בשירותים גורם לא פעם להתאפקות וכך היציאה הופכת קשה וכואבת ויש ימים ללא יציאה.כדי למנוע זאת צריך לתת מינון לפחות 8 גרם ואפילו יותר-12 גרם כדי שהיציאה תהיה רכה ותצא בקלות.רק אחרי מספר חודשים של גמילה מוצלחת לרדת בהדרגה במינון הפגלקס.

24/04/2012 | 08:49 | מאת: אורן

תודה רבה על התשובה המהירה, ד"ר צנגן. השאלה היא האם פגלקס יכול לגרום להתמכרות? אז לכמה זמן יש להמשיך ולתת את התרופה? למה חשוב המינון של הנוזר שבו מערבבים את התרופה? תודה , אורן

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער