עצירות בעקבות סטרטרה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

22/04/2012 | 20:36 | מאת: yosi

שלום בני בן ה- 9.5 התחיל ליטול סטרטרה 25 מ"ג. במקביל התחילו לו עצירויות (קושי וכאב במתן צואה). קראתי שעצירות היא תופעת לוואי ידועה לסטרטרה. איך אפשר להקל עליו? יוסי

אפשר לטפל בעצירות על ידי מתן מרכך צואה נורמלקס-אבקה במינון של 17 גרם(כוס מדידה מצורפת לבקבוק) מומס בתוך 240 מל של מיץ או שוקו או משקה טעים אחר.פעם ביום.תקופה ארוכה.לאבקה אין טעם וריח.אין תופעות לואי. למרות שעצירות יכולה להיות תופעת לוואי של סטרטרה אני ממליצה לעשות מספר בדיקות דם כדי לשלול סיבה אורגנית לעצירות-מלחים סידן סרולוגיה לצליאק ותפקודי בלוטת התריס.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער