בת שנה וחצי מתאפקת ובוכה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

16/04/2012 | 14:55 | מאת: מודאגת

בתי בת השנה וחצי החלה בחודש האחרון לעצור את הצואהככל הנראה אחרי מספר פעמים שהיו לה יציאות כואבות. הדבר גורם לכך שהיא נאבקת מאוד בכל פעם שיש צורך לעיתים אף בוכה, חסרת שקט ועצבנית יותר מכרגיל. כאשר ישנה יציאה היא לרוב מלווה בבכי. ניסינו לעבוד דרך התזונה וזה כבר לא ממש עובד. הלכנו לרופא והוא המליץ על 1-2 כפית שמן פראפין ביום- הבעיה שזה מגעיל אותה, איך אפשר לגרום לה לקחת את זה מבלי לסבול? שנית הוא המליץ על ביצוע של 2-3 חוקנים על מנת שתתרוקן לגמרי. עדיין לא עשיתי את זה כי זה נראה לי קצת קיצוני. האם יש פתרונות נוספים? אציין שהיא אינה גמולה, האם עדיף לנסות להושיב בכוח בסיר/ שירותים כאשר היא מתאפקת?

הטיפול הקל היעיל והנעים ביותר שיש היום לעצירות ילדים הוא מרכך צואה באבקה-נורמלקס או פגלקס.זה חומר ללא טעם וריח,אינו ניספג מהמעי וללא תופעות לוואי.אפשר להשתמש בו תקופה ארוכה לפי הצורך ללא כל חשש.אני מעריכה לפי גיל הילדה שהמינון המתאים בשבילה הוא 4 גרם ב60 מל שתיה פעמיים ביום.אפשר להמיס את האבקה בתמל או במיץ.ריכוך היציאה יפסיק את הכאב ובהמשך תפסיק להתאפק. ההשפעה אינה מידית אלא כעבור 1-3 ימים. אם יש יציאה כל יום או יומיים גם אם קשה ומלווה בבכי אין צורך להשתמש בחוקן אבל אפשר לתת 6 גרם פעמיים ביום במשך 3 ימים ראשונים עד שהיציאה מתרככת ואז לרדת ל4 גרם פעמיים ביום. לא להשתמש בכוח בשום אופן אלא להיפך: כאשר רואים שהיא מתחילה להיות עצבנית ולבכות צריך לחבק לדבר ברכות להרגיע-שעוד מעט זה יעבור .

27/04/2012 | 09:28 | מאת: מודאגת

במתן נורמלקס במינון של 4 גרם פעם ביום,והיה לנו שבוע נהדר מבחינת היציאות. ובימים האחרונים שוב חזרנו לאותה נקודה של התאפקות ויציאות קשות וכואבות. האם עליי להעלות את המינון לפעמיים ביום (היא שוקלת רק 10 קילו ולכן נתתי רק פעם ביום)? וכן, האם ניתן למהול את האבקה גם בכמויות תמל גדולות יותר (כי היא שותה 180 מ"ל)? וכן האם להמשיך להוסיף לתזונה שלה מיץ עגבניות, שזיפים מיובשים?

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער