עצירות לתינוק בן 5 שבועות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

24/01/2012 | 22:12 | מאת: גלי

הבן שלי בן 5 שבועות מאז שנולד היו לו יציאות כל יום לפחות 2 יציאות רכות, נוזליות, יש לציין שהוא רק יונק! בשבועיים האחרונים היציאות שלו הפכו להיות רחוקות יותר, הוא עושה אחת ל5 ימים, גם צואה רכה. הבעיה שהוא מאד לא רגוע הבטן שלו קשה כשאני עושה לו עיסוי לבטן הוא נע באי נוחות ובנוסף לכל הוא משחרר המון גזים מסריחים מאד שלא היו בעבר. מה לעשות? האם צריך רופא?

תינוק יונק יכול לפתוח רווחים של שבוע ימים ויש אומרים הרבה יותר בין יציאה ליציאה מבלי שזו בעיה רפואית כל עוד כאשר יש יציאה היא רכה של הנקה.אם התינוק אוכל כרגיל אינו מקיא ועולה במשקל סימן שאין בעיה רפואית.הגזים המסריחים נובעים מזה שצואה שוהה במעי הגס זמן ממושך יותר וחשופה יותר לפירוק על ידי החיידקים במעי .קירוב הבירכיים לבטן יכול לעזור לשחרר גזים.הבטן יכולה להתקשות לזמן קצר בזמן שיחרור גזים בשל התכווצות שריר הבטן בזמן לחץ ליציאה. יש תינוקות שזקוקים ליותר ניסיונות ויותר זמן ללמוד לשלב בין הרפיה של הסוגר של פי הטבעת ובין לחץ תוך ביטני בזמן יציאה. אולם בשל גילו הצעיר של התינוק אם ממשיך אי שקט ואת מרגישה בטן קשה לאורך זמן גשי לרופא לבדיקה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער