עצירות לתינוקת כבת 11 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

25/12/2011 | 11:52 | מאת: מיכל

שלום ד"ר,יש לי תינוקת תאומה כבת 11 חודשים והיא סובלת מזה כ 5 חודשים מעצירות .יש לה יציאות כל יום או יומיים אך היציאות הן מאוד קשות ומלוות בבכי.נראה כי היא סובלת מאוד בזמן היציאה ולעיתים יש צורך לעזור לה.בנוסף,היא דיי בעייתית באוכל.מעדיפה לאכול מנות קטנות של האוכל המוצק ומעדיפה בקבוקים על אוכל מוצק.לעיתים הצואה מלווה במעט דמם.נראה כי אולי נוצר איזשהו פצע פנימי כתוצאה מהעצירות.ניסינו לתת בכל יום עגבניה אך הנ"ל לא עוזר.מיץ שזיפים היא לא מוכנה לקחת.שאלותי הן: 1)באיזה תכשיר נגד עצירות ניתן להשתמש לגיל זה וכמובן שלא יהיה ממכר.2)כתוצאה ממה נוצרה העצירות.הייתכן שמהאוכל המוצק?3)אני סבלתי בילדותי מעצירות.האם זה תורשתי?תודה רבה

עצירות היא תופעה נפוצה ויותר שכיחה במשפחות. יש תינוקות שסובלים מעצירות כאשר מתחילים אוכל מוצק כמו שקרה לבת שלך.הסיבה לכך לא ממש ברורה אך יתכן קושי מסוים של המעי לטפל במזון המוצק והמעבר במעי נעשה באופן זמני יותר איטי.לעיתים המזון המוצק מקשה את היציאה ואז התינוק חווה פתאום יציאה קשה שיכולה להיות כואבת בהשואה ליציאה רכה של יניקה או תמל ואז כתוצאה מהכאב מתחילה התאפקות שגורמת לעצירות המתמשכת. הטיפול הוא ריכך יציאה.אפשר על ידי מתן סירופ אבילק במינון של 1 מל לקג במנה אחת או שתי מנות.או על ידי שימוש באבקת נורמלקס או פגלקס במינון של 2 כפיות בתוך 100 מל של תמל או שתיה פעם ביום .הטיפול צריך להיות יום יום במשך תקופה ארוכה של 2-3 חודשים ואחרי כן לרדת מאד לאט במינון . להמשיך להציע אוכל מוצק בכפית או בעצמו בעזרת האצבעות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער