עצירות ארוכה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

22/11/2011 | 12:25 | מאת: נגה

שלום, בני בן שנתיים וחצי. אינו גמול. מזה כשנה הוא סובל מעצירות הנובעת מהתאפקות. בעבר הייתה לו יציאה קשה, ונוצר פחד, שמלווה גם ברתיעה מהחלפת חיתול וככל הנראה גם ייחוס משמעויות שונות לקקי (לכלוך, עדות על היותו גדול או קטן, הצלחה וכישלון ועוד ועוד). נתנו לו נורמלקס תקופה ארוכה. הוא המשיך להתאפק. היו תקופות טובות יותר ופחות. בתקופות הטובות פחות הוא הצליח להחזיק עם נורמלקס במשך שבוע, והיציאות לוו בכאבים, ריצות, בכי, פחד והתכנסויות פנימה. לפני כשבועיים החלטנו להפסיק עם הנורמלקס מאחר שחששתי שהדבר גורם לו כאבים. מקריאה בפורום אני רואה כעת שאת מדגישה שוב ושוב שיש להוריד את המינון בהדרגה. לא עשיתי זאת, ונתתי לו במקום כל יום, רק פעם בשבוע. תחילה הייתה יציאה כל שלושה ימים, וכעת הוא כבר שבעה ימים ללא יציאה. מצב רוחו טוב בסך הכול (הרבה יותר טוב מאשר עם הנורמלקס עליי לציין) ורק ביומיים האחרונים נראה שזה מטריד אותו. אציין כי הוא עבר בדיקות דם והכל יצא תקין. כמו כן, לא הייתה פיסורה בעבר. אני חוששת מאוד מהעובדה שהוא כבר שבוע ללא יציאה. חזרתי לתת לו נורמלקס זה היום השלישי ברצף... האם יש לפנות לבית חולים אם לא תהיה יציאה היום? תודה, נגה

אם הצליח להתאפק שבוע ימים עם נורמלקס יתכן שהמינון שמקבל נמוך מדי וצריך לתת לו מנה גדוחלה יותר.כמה גרם מקבל?

27/11/2011 | 08:57 | מאת: נגה

קיבל במשך תקופה ארוכה 8 גרם ביום. הסיבה שהפסקתי את הטיפול בנורמלקס לתקופת מה היא שראיתי שהדבר מסב סבל מתמשך וחוסר תיאבון. כשהפסקנו את הטיפול התיאבון חזר וגם המצברוח.עם זאת כעבור שבועיים חזרה עצירות קשה. (אם כי, כאמור, גם עם נורמלקס הוא הצליח להחזיק שבוע ימים, אך באופן נדיר יותר). ידוע לי כי תכשירים מסוג זה, לצד היתרונות הברורים שלהם, גם יכולים לגרום לאי נוחות, נפיחות וכדומה. האם יש טיפולים נוספים מומלצים? (אני משתדלת כעת להעשיר את התזונה בסיבים). המליצו לי על תה שומר? האם את ממליצה? תודה

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער