עצירות מגיל 6 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

17/11/2011 | 08:33 | מאת: טלי

ד"ר שלום, יש לי תינוקת בת 10.5 חודשים עם אטופיק ברקע ועם אלרגיה (הקאות) לאבוקדו ולביצה (בדיקת אלרגולוג). מגיל 6 חודשים התחילה עצירות שמשתפרת או מחמירה לסירוגין. כשמצב ממש גרועה - שמים פטילת גליצרין. כשאני אומרת עצירות - הכוונה לקקי ביום או ביומיים-שלושה, אבל קקי יבש, גדול ורואים שלתינוקת קשה (היו מקרים שממש בכתה וצרחה). אני לא נותנת בכלל ברזל, נותנת כל יום מיץ אגבניה עם שמן זית, הפסקתי לתת בננה, אגס ,עוגיות מטרנה (חיטה) ובייבי ביס (אורז), אבל המצב לא משתפר. התפריט היומי: סימילק פעמיים ביום 120cc, תפוח, אגבניה+שמן זית, מרק אוף עם בטטה-קישוא-גזר-דלעת, דייסת כוסמת לתינוקות+סימילק 120cc. לפני זה נתתי עוגיות מטרנה ו\או בייבי ביס, אבל הפסקתי... מה שהשתנה בגיל 6 חודשים - עברנו שלב של סימילק + הוספנו דייסה. מה שכן - תינוקת לא שותה הרבה מים, אני מנסה להתמודד עם זה עד כמה שאני יכולה. רופא ילדים רשם שוב פעם נרות + פרוגילקס, אבל זה נראה כמו טיפול בסימפטום ולא בבעיה עצמה. אשמח לקבל עייצה בנושה. תודה מראש, טלי.

שלום טלי.זו תופעה מוכרת שמופיעה עצירות עם שינוי בכלכלה-מעבר לאוכל מוצק או לעיתים עם שינוי בפורמולה.את צודקת בהרגשה שנרות גליצרין זה לא פיתרון נכון.הטיפול הנכון הוא מתן מרכך צואה כך שהצואה לא תתקשה ולא תהפוך לגוש גדול קשה ויבש כי גוש כזה מאד כואב ומפחיד את התינוקת וגורם לה להתאפק וכך נוצר הגוש הקשה הבא. ריכוך הצואה על ידי נורמלקס או פגלקס -אבקה שממיסים בסימילק .ללא טעם.נותנים כל יום במשך מספר שבועות לפחות .נסי מינון של 4 גר או 6 גרם ליום.עגבניה ושמן זית הם מזונות בריאים אך לא מרככים יציאה.אין צורך למנוע ממנה את כל המזונות שפרטת.לא לתת אורז ובננה אך אחרי שהיציאה תתרכך את יכולה לתת גם ברזל.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער