עצירות כרונית לילד בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

10/11/2011 | 08:37 | מאת: כרמלה

שלום, בני בן שנה וחצי וסובל מיציאות קשות מאז שעבר לפורמולות יחד עם המעבר למוצקים בגיל 8 חודשים בערך. יוצא שהוא עושה פעם ב3 ימים בממוצע וגם זה רק לאחר מאמץ ממושך ובכי רב. לפני כשלושה חודשים עברנו לגור בקליפורניה במסגרת עבודתו של בעלי וכאן המצב אף החמיר (כנראה בשל השינוי בתזונה, למרות ניסיונותי להקפיד). לאחר ביקור אצל רופאת המשפחה, אנחנו נותנים לו כף של שמן מינרלי פעם ביום יחד עם הבקבוק לפני השינה וכמובן מקפידים על הרבה פירות וירקות אך עדיין, המצב עומד בעינו. אשמח מאוד לקבל את עזרתכם בנושא ולשמוע מה עוד ניתן לעשות משום שאני מפחדת שאולי התפתחו אצלו טחורים חלילה וכמובן רוצה להקל עליו כמה שיותר מהר את המצב. תודה.

את צודקת בכך שרצוי לרכך את היציאה כך שיהיה לו קל ונעים ולא כואב לעשות יציאה.הטיפול עכשיו ימנע התקבעות של העצירות כהרגל לעתיד.התכשיר הטוב ביותר לכך מוכר בארצות הברית בשם MIRALAX.זוהי אבקת פוליאתילן גליקול (בארץ-נורמלקס או פגלקס).ממיסים בבקבוק שלפני השינה פעם ביום.המינון שמתאים לבו שנה וחצי הוא כ-6 גרם.אפשר לתת בכל סוג של שתיה ונפח מינימלי שבתוכו צריך להמיס 6 גרם הוא 80 מל.מינון האבקה ניתן להתאמה אישית כאשר מטרת הטיפול היא יציאה רכה כל יום.אם לאחר שבועיים לא הושג מצב זה אפשר לעלות מינון ל8 גרם או יותר.

18/11/2011 | 07:13 | מאת: כרמלה

תודה רבה על העזרה. קנינו את הMIRALAX ותוך יומיים בערך החלו יציאות רכות. אנחנו נמשיך לתת לו את התכשיר כשבוע ואח"כ נעשה הפסקה כדי שלא יפתח תלות. במידת הצורך נחזור לתכשיר. האם את מכירה תכשיר שמבצע את אותה העבודה אך עובד על חומרים טבעיים? ושוב, תודה!

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער