עצירות כרונית חמורה ומתמשכת אצל ילדה בת 10

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

09/11/2011 | 14:07 | מאת: דנית

שלום רב, ביתי בת 10 סובלת שנים (בערך מגיל 3) מעצירות כרונית חמורה. באופן קבוע התחתונים שלה מלוכלכים ובמצב שלא ניתן אפילו לכבסם. היא אף הגיע להתערבות כרוגית להוצאת גושים קשים כאבנים. הילדה לא משתפת פעולה ולא מסכימה לקחת באופן רציף תכשיר רפואי כגון פגלאס או נוזל אחר (לא זוכרת כרגע את שמו). היא נכנסה למצב של הכחשה ומסוגלת להלך יום שלם עם תחתונים מלוכלכים. הדבר מגיע למצב בו אנחנו צריכים להפעיל עליה לחצים ולאיים בעונשים כדי שתנסה לשבת בשירותים, תתקלח ולחליף תחתונים. הלכתי לשיחה עם פסיכולוגית ילדים שטענה שלא תוכל לעזור והפנתה אותנו לייעוץ הורים. הלכנו למספר פגישות וניסינו שיטות שונות ושום דבר לא עוזר. חיינו סובבים סביב הנושא מאחר וכל מקום בו היא יושבת (ספה בסלון, מיטה וכו') מיידית מקבל ריח רע. בקומה העליונה (קומת החדרים) באופן קבוע שורר ריח רע.למרות שהצלחתי ללמד אותה לזרוק את התחתונים בשקית סגורה, הבגדים, המצעים, הכל מקבל ריח רע. ככל הנראה בשל העצירות יש בעיה גם בבריחת שתן. יש מצבים שקרוב לשבועיים אין לה יציאה תקינה. נרות היא בשום פנים ואופן לא מוכנה שנשים לה. אני מיואשת וזקוקה לעזרה. ראיתי שבמרפאות חוץ בוולפסון ביחידת גסטרו יש שילוב של רופא, פסיכולוג ודיאטנית, שזה לדעתי השילוב שאולי יעזור לנו. אנחנו חברי מכבי. כיצד ניתן להגיע למרפאות חוץ של וולפסון? מאוד אודה על כל סיוע. דנית.

נשמח לטפל בכם במרפאת גסרואנטרולוגיה ילדים בוולפסון. להתקשר 03-5028838 לתאם תור לדר צנגן למקש להיות אחרונים בתור כדי שנהיה פחות מוגבלים בזמן.

10/11/2011 | 09:50 | מאת: דנית

ד"ר צילי בוקר טוב, תודה. קבעתי תור. אני מאוד מקווה שמכבי יאשרו לי את הטיפול ויספקו טופס 17. הם בד"כ מעדיפים לטפל בקופה עצמה. מנסיונך, מה כדאי לאמר להם/לעשות כדי שלא תהיינה בעיות? שוב תודה, דנית.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער