פיסורה בתינוקת בת חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

06/11/2011 | 11:24 | מאת: אביגיל

שלום רב, ביתי בת חודשיים וחצי, יונקת בלבד, מזה שבוע וחצי סובלת מאוד עם כל יציאה. (בכי חזק , התכווצויות) מלבד יציאה אחת גדולה יחסית במהלך היום שאר היציאות קטנות מאוד ( כ 10 לפחות נוספות) בבדיקת רופא לפני כשבוע אובחנה פיסורה בפי הטבעת.(3 קרעים) ההמלצה היתה למריחת משחת פרוקטוגליבנול והוספת עגבניות טחונות לתזונה. עדיין אין שינוי במצב והתינוקת סובלת מאוד - מה לעשות? האם להמשיך בטיפול זה? או שיש דרך נוספת שבה ניתן להקל על סבלה. תודה רבה

האם היציאות קשות או רק מלוות בכי? משחת פרוקטוגליבנול לא מיועדת לטיפול בפיסורה אלא בטחורים ולא מיועדת לתינוקות.מספיק למרוח מישחת וזלין מעל (מחוץ) לפי הטבעת . עגבניה טחונה לא אמורה לעזור לפיסורה. לפעמים פיסורה בילוד יונק יכולה להיות קשורה למתן מזון תינוקות על בסיס חלב גם פעמים בודדות.יש דעות שגם מחלב ומוצריו שאמא אוכלת יכולים חלבונים לעבור בחלב אם ולגרות את מערכת העיכול של הילוד.נסי להפסיק חלב ומוצריו במשך מספר שבועות.לנקות את פי הטבעת בעדינות באמבטיות ולא ללחוץ על פי הטבעת עם מגבונים.

08/11/2011 | 12:18 | מאת: אביגיל

היציאות הן רגילות של תינוק יונק- בצבע חרדל ונוזליות. וכל יציאה מלווה בבכי והתכווצויות. הפסקתי עם הפרוקטוגליבנול. העגבניה היתה בשביל לגרום ליציאות קלות כי נראה היה שיש לה עצירות ולכן הקקי יוצא ב"שפריצים" קטנים מאוד ולא בבת אחת.האם כדאי להשתמש בשמן טבעי כלשהו באופן מקומי להרגעה והקלה? המקום מאוד מגורה. תודה רבה

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער