חוסר יציאות לילד בן 3.7

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

30/10/2011 | 08:56 | מאת: יעל

שלום ד"ר צילי מה לעשות עם ילד שפוחד לעשות צואה, הוא נגמל מהצואה רק בגיל 3.5 כיום הוא בן 3.7 ולפתע הפסיק לעשות צואה, אגני גם עם נרות גליצרן הוא לא עושה, הוא כבר 5 ימים לא עשה, האם ילד יכול להתאפק כל כך הרבה זמן? אולי יש בעייה אחרת במעיים חס וחלילה? אנא ממך, החזר לי תשובה מיידית

ילד יכול להתאפק הרבה זמן ואז הצואה מתקשה ומתיבשת וכאשר תהיה לו יציאה היא תהיה כואבת ותגרום לו להמשיך להתאפק.זו תופעה שכיחה ומוכרת בתקופת הגמילה. גם שימוש בנרות כואב ומפחיד את הילד ואני בטוחה שהוא מתנגד לנרות. הטיפול הנכון הוא מתן מרכך צואה בשתיה דרך הפה ובהדרגה הוא ילמד שיציאה יוצאת בקלות רכה וללא כאב ויפסיק לפחד ולהתאפק.צריך הרבה סבלנות והתמדה.אני ממליצה לתת נורמלקס או פגלקס 8 גרם אבקה מומסת בחצי כוס שתיה פעם ביום בשעות אחר הצהריים.ההשפעה אינה מיידית אך כעבור מספר ימים היציאה תתרכך ותצא בקלות.להמשיך טיפול מספר חודשים עד שיחזור לשבת על האסלה כל יום ותהיה יציאה כל יום במשך מספר חודשים.לאחר שזה יושג אפשר לרדת לאט במינון ולנות להפסיק טיפול.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער