צואה קשה אצל תינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

23/06/2010 | 00:14 | מאת: חגית

ד"ר צנגן שלום, לבני בן השנה נטיה לפתח צואה קשה. לרוב יש לו יציאה אחת ליום אולם מספיק שיום אחד לא תהיה יציאה בכדי ליצור מצב שהצואה מתגבשת ונעשית קשה והוא סובל מאוד בנסיונו להוציאה, צורח ובוכה, ולעיתים יש ממש צורך לעזור לו בהוצאתה. התדירות של מצבים כאלו היא כאחת בשבוע בממוצע. הוא ניזון מ3 מנות סימילאק ביום+ תוספת של דייסת שיבולת שועל אחת ליום ובנוסף אוכל יוגורט, גבינה, לחם/לחם מלא, עוף, פירות כגון אבטיח, ענבים, אגס, טחינה, לא אוהב עגבניות כלל, מעט מלפפונים, שותה מים לאורך היום. בהתייעצות עם רופא הילדים הוא המליץ על נורמלקס - כפית ביום, אולם המתן אינו סדיר אלא רק בימים הבעייתים, ולא ברור עד כמה אכן זה עוזר. תקופה מסוימת הסכים גם לאכול רסק שזיפים מיובשים, אך לא ממש שיפר את המצב. יש לציין שעוד כתינוק יונק היה יכול לתת צואה אחת ל7 ימים,אך אז לא היתה קשה כ"כ. לתחושתנו הקושי החמיר מאז שהחל לאכול אוכל מוצק, כמובן שאינו מקבל בננות, אורז וכד'. נשמח לקבל המלצות לשיפור המצב... תודה!

לפי הפרטים שמסרת נורמלקס מתאים כאן-לתת יום יום 2 כפיות בתוך 100 מל של מיץ או סימילק בערב.כעבור שבועיים לפחות תוכלי להווכח אם היציאות הקשות פעם בשבוע אכן פסקו.החוויה של יציאה קשה כואבת והזדקקות לעזרה פעם בשבוע גורמת להרגל התאפקות ולכן חשוב להפסיק את התופעה בהקדם.אם היציאה הופכת רכה מדי ניתן להפחית מינון לכפית וחצי.בכל מקרה יש להמשיך טיפול 3 חודשים שבהם תהיה יציאה כל יום ללא ארועי עצירות ורק אז להתחיל לרדת במינון מאד לאט בניסיון גמילה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער