עצירות עם נורמלקס וברזל

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

24/10/2011 | 18:44 | מאת: אפרת

שלום דר', בתי בת 7 וחצי חודשים היום. בגיל חצי שנה כשהתחלתי לתת לה לאכול מוצקים (התחלתי עם מעט בטטה), התחילו יציאות קשות שנפרסו לאורך כל היום (החלפתי לה 10-15 טיטולים ביום, עשתה כל פעם קצת)לאחר זמן קצר הן היו מלוות גם בבכי. ניסיתי כל מיני דברים, להפסיק ברזל, אוכל, לתת עגבניה, החלפתי את תחליב החלב למטרנה מסימילאק, שמן במטרנה, פרוביוטיקה וכלום לא עזר עד שפניתי לרופאה שגילתה שיש פיסורה ונתנה נורמלקס ובדיקת דם. בבדיקת הדם עלה כי ההמוגלבין נמוך 10.5 והרופאה אמרה להגדיל את הברזל ל- 16 טיפות ביום ולעשות זאת בהדרגה.אתמול הגעתי איתה ל-8 טיפות והקושי ביציאה חזר. הצואה לא קשה אבל סמיכה יותר וירוקה יותר. טרם נתתי לה תוספת של אוכל. הברזל שהיא מקבלת נקרא פריפל. האם יש ברזל אחר? מה עלי לעשות במצב כזה? אני חוששת להעלות לה את כמות הטיפות. כנראה שהפיסורה עדיין לא עברה. היא מקבלת נורמלקס כבר שבועיים 4 גר' ב-120 מטרנה (מסיימת הכל)ללא תוספת של אוכל אחר.

זו תופעה מוכרת -התפתחות עצירות עם התחלה של אוכל מוצק.זה לרוב זמני ומגיב טוב לטיפול במרכך צואה.אפשר לעלות במינון הנורמלקס ל6 גרם ב120 מל מטרנה.ואחר כך תעלי עוד קצת בברזל ל10 טיפות.תני טעימות שונות .אם היציאות יתקשו שוב עם העליה במינון הפריפל אפשר לעצור לפני המינון המירבי של 16 טיפות. יש תכשיר ברזל נוסף-פרונס.איני יודעת אם קל למצוא אותו בבית מרקחת.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער