עצירות אצל בת 4

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

21/10/2011 | 09:59 | מאת: נועם

בתי בת ה-4 סובלת מעצירות כבר זמן רב מאד. חקרתי, בררתי ושאלתי ולבסוף אני נותנת לה בוקר וערב אבקה שנקראת"נורמלקס" בכמות קטנה. העניין אכן השתפר, אך ברצוני לדעת איך אפשר להתקדם הלאה כדי שלא תהיה תלוייה במשהו בשביל ללכת לשרותים. ניסיתי להוריד את המינון ואז לא לתת לה בכלל לשתות את האבקה, זה היה נורא. חזרנו אחורה והילדה לא נכנסה לשרותים ובכתה מכאבים. למישהו יש עצה עבורי?

באיזה גיל התחילה העצירות?האם התחילה בתקופת הגמילה? אם עצירות התחילה עוד לפני הגמילה צריך לעשות מספר בדיקות דם תפקודי בלוטת התריס נוגדנים לצליאק מלחים וסידן.אם עצירות החלה בזמן הגמילה זו בעיה התנהגותית של התאפקות.הטיפול בעצירות שנמשכת "זמן רב" צריך להיות מתן מרככי צואה -עדיף נורמלקס, במשך כחצי שנה ואולי יותר,יום יום במינון שגורם ליציאה רכה כל יום.רק לאחר שתהיה יציאה רכה יום יום ללא כאב ביציאה במשך מספר חודשים יתרחש תהליך של הפסקת התאפקות.אם מפסיקים את הטיפול מוקדם מדי קורה מה שקרה לכם-התאפקות יציאה כואבת ובכי.חייבים סבלנות והתמדה בטיפול.הנורמלקס לא גורם לתלות ולא גורם לתופעות לואי.רק עוזר להתגבר על החרדה מכאב ביציאה שגורם להתאפקות ולמעגל חוזר שקשה לצאת ממנו אם לא מתמידים בטיפול לאורך זמן.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער