נורמלקס לבן 4 תקופה ממושכת

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

11/10/2011 | 11:31 | מאת: מיקה

שלום רב, בני הבכור כיום בן 4 מגיל חצי שנה עם בעיות עצירות(ברגע שהופסקה ההנקה ההעצירות החלה)בגיל 10 חודשים ניגשו לכירורג ילדים שנתן לנו להשתמש בפגלקס,נעשה שישמוש מספר חודשים בחומר והופסק,חזרה העצירות לסירוגין..בגיל שנתים נגשנו לגסטרולוג ילדים שאמר לנו להשתמש בנורמלקס תקופה ארוכה,חודשים וגם שנים אם צריך(יש לציין כי בגיל שנתיים ו7 חודשים נגמל מטיטול)אמר כי הבעיה היתה רגשית וכעת ישנה בעיה פיזיולית שע"י ניתנת נורמלקס הבעיה תסתדר.כיום בני עדיין מקבל את החומר(יש לציין כי היום הוא הולך לשירותים כל יום ומתרוקן),שאלת,האם להמשיך לתת לו את הנורמלקס(היו ניסיונות להפסיק והיתה עצירות,הילד לא ניגש לשירותים )?האם הדבר יכול להיות מסוכן שכ"כ הרבה זמן הוא מקבל את החומר הנ"ל? סליחה על השאלה הארוכה,אודה לתשובה בהקדם

נורמלקס(החומר הפעיל הוא פוליאטילן-גליקול) הוא תכשיר בטוח ואפשר להשתמש בו יום יום גם במשך שנים.הוא מרכך צואה על ידי ספיחת מים וכך מקל על פעולת מעיים.הוא אינו נספג בגוף ואינו משפיע על מערכות אחרות.הוא אינו משפיע ישירות על רירית או דופן המעי. אולם לאחר שהושג מצב רצוף של יציאה כל יום עצמונית ללא מאמץ וללא כאב וללא התאפקות במשך תקופה של חצי שנה לפחות -אפשר לנסות גמילה מנורמלקס.הגמילה צריכה להיות מאד איטית והדרגתית.חשוב להגדיל את כמות הסיבים התזונתיים בתפריט לפני כן.(יעוץ דיאטני).

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער