עצירות אצל תינוקת בת ארבעה וחצי חודשים - דחוף!

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

10/10/2011 | 16:21 | מאת: מאיה168

מצטערת מראש על ההודעה הארוכה. זקוקה לעזרה נואשת... בתי בת ארבעה וחצי חודשים, סובלת מעצירות קשה מגיל חודש וחצי. מלידתה ניזונה מחלב אם שאוב ובגיל חודש וחצי התחלתי לשלב סימילאק. בשבוע הראשון קיבלה בקבוק אחד ביום (120 סמ"ק) ולאחר שלא נצפו תגובות חריגות הוספתי בקבוק נוסף ביום. מהרגע שאכלה שני בקבוקי סימילאק התחילו העצירויות (רופאת הילדים הפנתה לבדיקות דם ואולטרסאונד בטן שיצאו תקינים ובנוסף הורתה על מתן נרות גליצרין). לאחר כשבועיים-שלושה החלטתי להפסיק עם הסימילאק (סבלה מכאבי בטן קשים ומאי שקט מתמיד) אך עדיין המשיכה העצירות (יציאות בתידרות של שבוע וחצי-שבועיים מלוות בסבל רב ובצואה קשה). בגיל 3 חודשים ניסיתי שוב לשלב פורמולה, הפעם מטרנה. העצירות נמשכה (גם עם חלב אם בלבד) אך שוב כאבי בטן ואי שקט. שוב לאחר שבועיים חזרנו לחלב אם בלבד. רופאת הילדים המליצה לנסות להאכיל בנוטרמיגן. בניסיונות הראשונים בתי לא הסכימה לאכול את הפורמולה (בגלל טעמה). בעצת רופאת הילדים המתקתי בכפית של סוכר ענבים. בתקופה זו (שני בקבוקים ביום) תדירות היציאות היתה פעם בחמישה ימים ועדיין צואה קשה. נוסף לרופאת הילדים של קופת החולים, פניתי לרופא ילדים פרטי בעל שם (כשהיתה כבת חודשיים וחצי), שטען שהכל בסדר ושאין שום בעיה עם הילדה. אולם לאחר שהסיפור נמשך ונראה היה שהיא סובלת סבל רב החלטתי לפנות לרופא גסטרו. הגענו לגסטרו תינוקות לפני מספר ימים שטען שמאחר ובחודש וחצי הראשון היציאות היו תקינות, הוא איננו מוצא שיש בעיה (אפילו לא בדק אותה גופנית). אמר שהתינוקת נראית במצב טוב (תינוקת חמודה וחייכנית. אבל עדיין סובלת...). אמר להפסיק עם הנוטרמיגן ולעבור לפורמולה רגילה ולהזדרז עם המעבר למזון מוצק (כרגע בשלב טעימות ראשוני בלבד). לתחושתי, יש בעיה ואינני יודעת למי לפנות. אשמח לייעוץ מקצועי!

אכן לפי הנתון החשוב שבחודש וחצי ראשונים היתה יציאה תקינה והתינוקת אוכלת טוב ועולה טוב במשקל ואינה מקיאה קרוב לודאי שהעצירות היא תפקודית ותשתפר מאד עם טיפול במרכך צואה.בעיה בתפקוד המעיים או פי הטבעת היא נדירה.בשלב ראשון מתאים לנסות טיפול שמרני ורק אם אין שיפור לעשות בדיקות נוספות בהמשך. בכל מקרה מתאים בשלב ראשון לנסות טיפול נוסף :אני מציעה שתנסי מזון מטרנה אקסטרא קאר ובמקביל גם לתת נורמלקס אבקה 4 גרם בתוך 60 מל מטרנה במשך 3 ימים פעמיים ביום ואחר כך לרדת לפעם ביום יום יום במשך שבועיים ודווחי לי מה קורה.בהצלחה.

11/10/2011 | 15:17 | מאת: מאיה168

תודה על התגובה! קניתי את הנורמלקס ואתחיל לנסות אותו. לגבי הכמויות.. היא אוכלת בקבוק של 120 סמ"ק אז איזו כמות של אבקה להוסיף? עדיין 4 גרם או 8 גרם?

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער