עצירות -ילד בן שנתיים וחודש

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

08/10/2011 | 10:25 | מאת: נירה

שלום, בני בן השנתיים וחודש התחיל ללכת לגן בספטמבר אחרי שהיה שנתיים בבית. אף פעם לא סבל מעצירות- הוא אוכל 3 פעמים 240 סימילאק אדבנס עם כפית גדושה של דגנים מעורבים כמו כן,אוכל עוד ארוחה חמה ביום, אך לא מוכן להכניס לפיו פירות וירקות כשנכנס לגן הקקי התקשה ולא ייחסתי חשיבות.לאט לאט פיתח עצירות קיבלנו מהרופאה אבילק הגדלנו מינונים וכלום לא קרה . הרתחתי שזיפים ונתתי את המים-גם זה לא עזר היום כבר 3 שבועות עם עצירות-והילד סובל-הוא כל היום אומר קקי ואחרי יומיים שלושה היציאות קשות וכואבות החלפנו לפגלקס חלפה יממה וחצי ואין הטבה במהלך השלושה שבועות השתמשנו מספר בודד של פעמים בנרות. עשינו אולטרסאונד בטן-תקין מה כדאי שנעשה? האם יכול להיות שהסימילאק אחרי שנתיים של שימוש אינו מתאים? כדאי לבצע בדיקות דם? האם זה יכול להיות קשור להסתגלות הקשה בגן? האם חוסר התגובה למרככי צואה מסמנת בעיה ? אשמח לתשובתך אמא מודאגת

09/10/2011 | 11:18 | מאת: מירי

תעברו למטרנה אקסטרה קר, אצלנו זה פתר את בעיית העצירות (וגם אני נותנת תמ"ל עד גיל מאוחר הואיל והתזונה לא מאוזנת).

מכיוון שהעצירות היא חדשה והחלה רק מאז החל ללכת לגן החדש קרוב לודאי שיש קשר-אולי הרכב המזון השתנה אולי שותה פחות או אולי בעיקבות מחלה וירלית הצואה התקשתה והיתה כואבת ובעקבות זאת התאפקות והמשך עצירות. קרוב לודאי שפגלקס יעזור לרכך יציאה אך יש לתת מינון מתאים .איזה מינון מקבל?האם בינתיים היתה יציאה?צריך לתת 3 או 4 כפיות ביום במשך מספר ימים עד שיש יציאה רכה כל יום.ואז אפשר להפחית מעט את המינון ולהמשיך טיפול לפחות מספר חודשים. לדעתי אין קשר לסימילק ואין צורך לעשות בדיקות בשלב זה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער