עצירות- בן שלושה חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

14/09/2011 | 16:05 | מאת: ליאת

שלום בני בן שלושה חודשים, ובחודש וחצי האחרונים סובל מעצירות. יש לו יציאה אחת לשלושה ימים, רק עם התערבות שלנו (החדרת נר גליצרין- מיד לאחר מכן יש יציאה), וגם כך הצואה קשה מאוד בהתחלה וירוקה. בהמלצת הרופאה- הוחלפה התזונה לנוטרימגן, לא נצפה שיפור לאחר כמעט שלושה ימים ושוב היינו צריכים היום (זהו היום השלישי) ךהתערב ולשים נר. אני ממש מפחדת שהוא יפתח תלות בגירוי החיצוני אך מצד שני הוא יכול להתפתל ולצרוח משך דקות ארוכות. האם לדעתך עלינו להמשיך עם הנוטימגן- שלושה ימים מהווים אינדיקציה? האם כדאי להוסיף לו תרופה כלשהי? מה עוד ניתן לעשות? תודה

צריך לנסות נוטרמיגן שבוע-שבועיים כדי לבדוק אם היציאה משתפרת. בכל מקרה מכיוון שהספור נמשך כבר חודש וחצי ואתם משתמשים בנרות גליצרין שוב ושוב צריך לרכך את היציאה גם עם מתן סירופ אבילק בשתייה 2 מל פעמיים ביום .צריך להמנע ככל האפשר משימוש חוזר בנרות גליצרין לגירוי היציאה כי זה לא פותר את הבעיה של העצירות וגם מרגיל לחכות לגירוי חיצוני לצורך יציאה במקם להגיב לגירוי הפנימי.בשל גילו הצעיר חשוב להיות במעקב צמוד של רופא מטפל.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער