עצירות - תינוקת בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

07/09/2011 | 08:40 | מאת: חן

שלום, ביתי בת חצי שנה. בימים האחרונים היציאות שלה נעשו קשות וגדולות וכל פעם שהיא צריכה לעשות היא צורחת מכאבים ומתאמצת מאד, אז אנחנו מרימים לה את הרגליים לכיוון הבטן ועוזרים לה להוציא. לגבי התזונה שלה - היא בעיקר יונקת ולאחרונה החלה לאכול פרות, ירקות עם עוף, ודיסה על בסיס מים. כרגע הפסקתי לתת לה את טיפות הברזל כי אני יודעת חוששת שאולי הוא גורם לה את העצירות. מה יכולה להיות הסיבה? איך אוכל למנוע את המצב הזה? תודה!

עצירות בתינוקות יכולה להופיע בתקופות של שינוי בכלכלה ובעיקר לאחר תוספת של אוכל מוצק.כדי להקל עליה ולמנוע את הכאב בזמן יציאה אפשר לרכך את היציאה על ידי מתן מרכך צואה נורמלקס אבקה 4 גרם בתוך 50 מל דיסה פעם ביום.מטרת הטיפול היא יציאה רכה כל יום.הטיפול ניתן למשך תקופה של מספר שבועות יום יום ואז להפחית את הכמות בהדרגה עד הפסקה.כאשר תהיה יציאה כל יום אפשר להחזיר את הטיפול בברזל.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער