פחד מיציאה אצל בת שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

22/08/2011 | 15:26 | מאת: טמיר

שלום, בתח סבלה מגיל קטן (שנה לערך) מעצירויות ובעיות ביציאות ואף התפתחה פיסורה שעברה. מאז (כאמור, בת שנתיים וחצי היום) היא תמיד מפחדת לעשות קקי, כשיש לה היא עוצרת הכל ומכווצת כדי שלא ייצא ולא עושה קקי מספר ימים. לעיתים נדירות זה מגיע לכדי הקאה. כשיש לה קקי והיא עוצרת את היציאה שלו היא בוכה, כואב לה, היא מזיעה, ונשארת עייפה ועצבנית וללא חשק לעשות כלום עד שהקקי יוצא. היא מקבלת מרככים, אך זה לא פותר את הבעיה כי היא עוצרת את הקקי לא משנה אם הוא רך או קשה. מה ניתן לעשות בנידון? המון תודה מראש!

איזה מרככי צואה מקבלת ?באיזה מינון? מה תדירות היציאות ? תגובת החרדה לפני יציאה וההתאפקות התגובתית היא תופעה מוכרת ונפוצה בילדים קטנים.הטיפול שלרוב עוזר הוא ריכוך היציאה על ידי שימוש בנורמלקס במינון יומי שגורם ליציאה רכה כל יום.משך הטיפול צריך להיות רציף ללא הפסקות במשך לפחות חצי שנה ולילדה בגיל שנתיים וחצי הטיפול צריך להמשך עד אחרי תקופת הגמילה כדי שהגמילה תהיה מוצלחת כי הגמילה מהווה גורם סיכון לעצירות והתאפקות גם בילד שלא סבל קודם מבעיה כזו. בנוסף-בזמן שלפני יציאה צריך להרגיע ולחבק. כתוב לי מה הטיפול הנוכחי ומה קבלה בעבר ואוכל להדריך אתכם. האם נבדקה על ידי רופא הילדים?האם נעשו בדיקות דם-בלוטת התריס כימיה נוגדנים לצליאק?האם שותה הרבה חלב?

01/09/2011 | 10:02 | מאת: טמיר

תודה רבה על התגובה! בעבר קיבלה פגלקס וכיום מקבלת נורמלקס, כ-4 מ"ל בבקבוק עם דייסה שמכיל 180 מ"ל בכל ערב, אנחנו עומדים לתת לה שוב פגלקס בהמשך. לפעמים מטופלת גם בשמן פראפין, כ-3-4 כפיות בערב. יש לה יציאה כל 2-4 ימים, כאשר אם היא סוחבת עד ליום הרביעי היא מוציאה בטוח כי היא לא יכולה להתאפק יותר, הדבר מלווה בבכי רב והתלוננות על כאבים בבטן בכל מקרה. היא כבר נגמלה מחיתולים ועושה באסלה, היא מסרבת לשבת ולנסות לעשות. הקקי יוצא לרוב רך אבל מאוד גדול בחתיכה אחת. היא ראתה רופא שבדק את פי הטבעת והבחין שיש פיסורה (בעבר) וכעת יש לה אדמימות שם. בקשר לחלב, אוהבת מאוד מעדני חלב וגבינות ואוכלת מהם לרב בכל יום. לא התבצעה בדיקת דם הקשורה לבעיה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער