שימוש בנורמלקס אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

15/07/2011 | 12:08 | מאת: נעמה

שלום, אצל התינוקת שלי החלה עצירות מגיל חודשיים בערך והמצב הלך והתדרדר. בגיל 4 וחצי חודשים התחלתי עם נורמלקס, אחרי שדברים אחרים לא עזרו. מאז (כמעט חודשיים וחצי) יש לה כל יום יציאה אחת, לפחות. מתי אפשר להפסיק לקחת את הנורמלקס?. חשוב לי לציין שלפני שבועיים ניסיתי לרדת במינון של הנורמלקס וראיתי שהיציאות התחילו להתמעט (יום אחד אפילו לא היתה יציאה). לא ידעתי עם לקשר את זה לתוספת בברזל (מגיל חצי שנה מגדילים את המינון) או להפחתה במינון של הנורמלקס.כעת המצב נורמאלי - יציאה אחת או שתיים ביום. אשמח לדעת על הדרך הטובה ביותר להמשך הטיפול (או הפסקתו). נעמה, אמא של רננה.

כמה נורמלקס היא מקבלת? בכל מקרה המינון שמקבלת הוא מתאים לה כי יש יציאה כל יום לא קשה והכל רגוע.אני מציעה שתתני נורמלקס ללא עליה במינון עוד חודש יום יום.אם היציאה נשארת טובה פעם ביום הרי שכבר למעשה ירדת במינון כי בינתיים היא גדלה ועלתה במשקל.ואז יורדים בהדרגה ומאד לאט ב-1 גרם כל שבועיים עד ניסיון הפסקה.בכל שלב צריך לשים לב לאחר השינוי אם מופיעה צואה קשה או יום ללא יציאה ואם כן צריך לחזור שוב למינון של 4 גרם ביום לתקופה של חודשיים נוספים יציבים ולנסות אחר כך שוב לרדת במינון. בכל מקרה אין צורך למהר ולגמול משימוש בנורמלקס כי אין תופעות לואי פרט לשלשול במתן מינון גבוה מדי ועדיף טיפול יותר ממושך ויציאות סדירות מאשר לחוות שוב חזרה של עצירות.כאשר עצירות מתחילה מוקדם צריך לבדוק תפקודי בלוטת התריס ,מבנה גב תחתון ופי הטבעת . לאחרונה נמצא שפרוביוטיקבה ביוגאיה בטיפות מועילה לפעולת מעיים של פעוטות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער