פיסורה אצל בני כבר הרבה זמן

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

06/07/2011 | 16:41 | מאת: אושרת כרמון

דר' צנגן צילי שלום, בני ליאור בן שנה וחודשיים בסביבות גיל חצי שנה התפתח לו פיסורה בעקבות עצירויות קשות.מאז (זה כבר 9 חודשים של עליות וירידות עם נסיונות רבים של שינויי תזונה,עד שמצאתי לנכון שרק עם נורמלקס העצירות איננה והכאבים ביציאות אינם גם כן.לפני כמס' ימים הפסקתי לתת לו נורמלקס,הצרחות ביציאות חזרו ויש לי תחושה שגם הפיסורה!אני מתוסכלת לגמרי....האם זה נורמלי להמשיך משך זמן כה רב לתת לתינוק שלי נורמלקס?האם זה לא משפיע על מערכת העיכול?ומה כן היית מציעה לי לעשות בנידון? אודה לך מאד על תשובה כמה שיותר מפורטת.... תודה רבה רבה אושרת אמא של ליאור

שלום אושרת.האם היציאות שוב קשות?מה חזר קודם הצרחות או יציאה קשה?האם היה בעבר או יש עכשיו דם על הצואה או בטיטול או על המגבון? הופעה של יציאה קשה אצל תינוקות במעבר לאוכל מוצק (שזה מה שאני מבינה שקרה אצלכם כי העצירות החלה בגיל חצי שנה)היא מוכרת ונפוצה.אם הבדיקה הגופנית תקינה וההתפתחות תקינה וכאשר יוצאת יציאה היא גוש קשה בקוטר די גדול אז העצירות היא רק תופעה מטרידה ופוגעת באיכות החיים אך לרוב זו לא בעיה רפואית(מחלה).העצירות מתחילה כאשר יציאה קשה אחת גורמת לכאב בגיל חצי שנה ואולי יציאה קשה נוספת שגורמת לפיסורה יכולה לגרום לתגובה של התאפקות בכל פעם שיחוש צורך ליציאה מתוך חרדה ורצון למנוע את הכאב בזמן יציאה.התנהגות זו חוזרת על עצמה.וכך יש יציאה קשה ולא כל יום.ריכוך היציאה על ידי נורמלקס מפסיק את הכאב בזמן יציאה מאפשר לפיסורה להחלים והילד בהדרגה כבר לא מפחד ולא מתאפק .הטיפול בנורמלקס צריך להיות ממושך 6 חודשים ואפילו יותר.אחרי 6 חודשים רגועים לגמרי מפחיתים בהדרגה את הנורמלקס כדי לבדוק אם כבר אפשר בלעדיו ואם באחד השלבים מגלים שבמינון נמוך יותר יש שוב יציאה קשה סימן שעדיין מוקדם להפסיק טיפול.נורמלקס לא גורם שום נזק גם בשימוש במשך שנים. אמצעי נוסף לטיפול יכול להיות הפסקת חלב ומוצריו למשך 3 חודשים ושימוש בסויה במקום.כי לפעמים יש ילדים שחלב גורם להם עצירות. האם ליאור אוכל הרבה מוצרי חלב?האם אוכל פירות וירקות?במקום מקלחת עדיף אמבטיה שמרגיעה וגורמת להרפיה של השרירים המכווצים בסוגר פי הטבעת וריצפת האגן.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער