בעיה באכילה תינוק בן חמישה שבועות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

23/06/2011 | 15:34 | מאת: עדי

שלום בני בן חמישה שבועות. בשבועיים הראשונים אכל מטרנה. היציאות היו קשות ובתדירות של אחת ליומיים. החלפתי את האוכל לסימילאק. היה שיפור ביציאות (כמעט בכל ארוחה ויציאה רכה). אך לאחר שינוי זה התחיל בכי באמצע האוכל, ולאחריו ובעצם אי שקט כללי למשך כל היום. ניסיתי כמה ימים להאכיל באופטימיל - ללא שינוי. בעצת רופא החלפתי את האוכל לאינפמיל, בהתחלה היה שיפור והוא הפסיק לבכות, נותר עדיין בכי בזמן יציאות וגזים. יש יציאה פעם אחת ביום וברוב היום הוא עושה סימנים של מתאמץ ומתפתל. משקל הלידה 2400.משקלו כיום 4040 גרם (עולה יפה במשקל). אוכל 120 סיסי ורוצה לאכול כל שעתיים. אני לא מצליחה למשוך אותו יותר מזה כי הוא לא מפסיק לבכות. הוא לא פולט בכלל ומתקשה בביצוע גרעפסים. אני כבר חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות. אני חושדת שיש לו ריפלוקס סמוי, או צרבת או כל דבר דומה. מה ניתן לעשות? הרופא שלי טוען כי אם אלך לגסטרואנטרולוג הוא יגיד לי להמשיך עם האינפמיל ולא ימצא פתרון אחר. אשמח לעזרתך

לפי התאור שמסרת נראה לי שאין בעיה רפואית.תינוק שאוכל ברצון ובתובענות ועולה במשקל 1400 במשך חודש לא סובל מרפלוקס משמעותי או צרבת.רפלוקס קל יש לרוב התינוקות וזה לא מהווה בעיה רפואית אלא חלק מתופעות טבעיות של החודשים הראשונים לחיים.יש מספר סיבות אפשריות לאי-שקט:1.ריבוי גזים.תינוק שבוכה בולע יותר אויר ואז הגזים מציקים במעיים וחוזר חלילה.צריך להחזיק אותו 20-30 דקות במצב אנכי אחרי האוכל כדי להקל עליו לפלוט את האויר מהקיבה.2.אכילה בכמות גדולה מכפי שהקיבה שלו יכולה להכיל בנוחות.ואז כואבת קצת הבטן המלאה .תנסי להרגיע אותו למרות הקושי ולמשוך שעתיים וחצי-שלוש בין הארוחות.3.קושי לעשות יציאה.יש תינוקות שזקוקים ליותר זמן כדי להבין מה לעשות כדי שתהיה יציאה.לצורך יציאה צריך לעשות הרפיה של הסוגר ואז ללחוץ ליציאה .יש תינוקות שלוחצים ללא הרפיה של הסוגר ואז בוכים וממשיכים ללחוץ עד שהסוגר נפתח.זה נמשך מספר חודשים ועובר לאחר שהתינוק גדל ולומד.4.יש תינוקות רגישים יותר שמגיבים בבכי לכל גירוי מבחוץ או מביפנים.אור חזק רעש חזק חום או קור או גזים או אויר בקיבה גורמים להם להגיב בבכי ולא נרגעים בקלות.גם זה משתפר בהדרגה בחודשים ראשונים לחיים.תהיי בקשר עם רופא הילדים ותתיעצי אתו לפי הצורך.

26/06/2011 | 12:16 | מאת: חדשה דנדשה

היי עדי, הייתה לי התנסות מאוד קשה עם גזים אצל הקטנה שלי, ניסינו להחליף מזון, וכמו אצלך אופטימיל באמת שיפר את המצב. מה שעוד יותר עזר לנו בתהליך בעצת הרופא הוא שימוש בבקבוקים של ביפרי. חקרתי קצת לעומק את כל נושא הגזים,והרבה מהגזים נוצרים מהוואקום שבבקבוק.מה שעושה הבקבוק של ביפרי הוא באמצעות צינורות קטנה הוא פותר את הבעיה של הוואקום וזה ממש ממש מקל. נסינו המון שיטות, וגם שיטות סבתא, לשנות תנוחה אבל לא חשבנו שזה יהיה טמון בבקבוק. ממש ממליצה לך לנסות את העניין. ובכל מקרה המון בריאות :)

27/06/2011 | 12:36 | מאת: לא תעבדו עלינו

רק הבי פרי שלכם יפתור את בעית הגזים, אמת.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער