כאבי בטן - גיל 6 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

19/06/2011 | 11:44 | מאת: אביגיל

שלום, בני בן ה-6 חודשים החל לאחרונה לקבל טעימות אוכל מוצק. הקקי שלו הפך להיות ממש קשה, יש לו הרבה גזים והוא ממש נאנק מכאבים כשהוא מנסה להשתחרר מהקקי והגזים. לפעמים כואבת לו הבטן עד כדי כך שכשהוא מתחיל לינוק הוא מייד מתנתק ומתחיל להתפתל ולבכות. רציתי לשאול האם זו רק תקופת הסתגלות למזון החדש או שיש ללכת עמו לרופא? יש דרך לנסות ולהקל עליו? המון תודה!

אם היציאות היו רכות ותינוק היה רגוע ואכל טוב ועלה יפה במשקל עד להוספת הטעימות כנראה שהיציאות הקשות ואי השקט בזמן אוכל קשורים לשינויים במזון והוספה של אוכל מוצק.עצירות יכולה להופיע בכל אחד מהשלבים הכרוכים בשינויים במזון-מעבר מיניקה למזון תינוקות או התחלה של מזון מוצק.ככלל כאשר יש שינויים בהתנהגות התינוק זה נכון להתיעץ עם רופא הילדים .בכל אופן אפשר לעזור ולהקל על ידי ריכוך היציאה בעזרת אבקת נורמלקס 4 גרם ב50 מל מזון תינוקות פעם ביום לתקופה של מספר שבועות .

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער