עצירות אצל בת 3.5

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

12/06/2011 | 23:59 | מאת: אילה

שלום, ביתי בת 3.5 שנים. בערך מגיל שנה היציאות שלה קשות אבל היו סדירות. לפני כ9 חודשים מאז שנגמלה מסרבת להתפנות בשירותים. את היציאות היא עושה בערב לפני השינה עם טיטול. השתמשנו בפגלקס שעזר מאד ליציאות רכות אבל רק בטיטול בלילה במשך היום היא התאפקה. אחר כך עברנו לנורמלקס שעזר פחות. כרגע המצב החמיר וההתאפקות שלה הרבה יותר עיקשת ממש עוצרת את עצמה בכח מלעשות. לאחר בדיקה מקיפה של רופא הילדים הוא המליץ להתת 7CC של אבילאק 3 פעמים ביום לאחר 5 ימים ללא יציאה המליץ לתת נר גליצרין שגרם ליציאה תוך כשעה. לאחר 3 ימים נוספים בתרופה ללא שינוי נתנו עוד נר שלא עזר והעלנו את המינון ל10. שאלתי היא: 1. האם יש טעם להמשיך בשימוש בתרופה אם היא לא פעלה במשך שבוע? 2. כרגע הבנתי שהפגלקס (שהיה חסר בשוק) כבר קיים בשוק. האם כדאי לחזור אליו, א"כ מה המינון המומלץ? 3. האם יש טעם בבדיקה מעמיקה אצל רופא גסטרו?

לפי התאור שלך יש התנהגות ברורה של התאפקות ולכן העצירות קרוב לודאי התנהגותית ולא קשורה למחלה.בכל מקרה בשל התחלה מוקדמת של יציאות קשות ממליצה לעשות ברור קטן ולבדוק תפקודי בלוטת בתריס ונוגדנים לצליאק .האם שותה הרבה חלב?האם אוכלת ירקות ופירות? הטיפול הוא קודם כל ריכוך יציאה .אבילק או לבולק פחות יעיל מפגלקס ונורמלקס-כפי שנוכחת בעצמך ולכן צריך לחזור לפגלקס או נורמלקס.באריזה של נורמלקס יש כוסית מדידה (לא ראיתי עדיין את האריזה החדשה של פגלקס)ואני מניחה שנורמלקס לא עזר בעבר כי המינון שניתן היה נמוך מהדרוש ובנוסף לכך ילדים יכולים לעשות מאמץ גדול בהתאפקות...אני מציעה שתתחילי עם מינון של 8 גרם ב120 מל שתיה פעם ביום. כעבור מספר ימים אפשר לעלות במינון ל12 גרם אם היציאה לא רכה ולא יום יום.לא לפחד להשתמש בטיפול לאורך זמן כי דרושה תקופה של 3-6 חודשים כדי שילד שמתאפק ירגע ויפסיק להתאפק.רצוי להיות במעקב וטיפול גסטרואנטרולוג ילדים אך לא צריך ברור מעמיק.

15/06/2011 | 22:33 | מאת: אילה

תודה רבה על התשובה!!! ראיתי ששאלת אם היא אוכלת פירות וירקות ומוצרי חלב, אני יודעת שפירות וירקות חיוניים, לא הבנתי האם מוצרי חלב הם סיבה לעצירות או להפך? תודה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער