נרות גליצרין ללא הגבלה?

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

27/05/2011 | 09:02 | מאת: שרוןק

היי, בני נגמל מחיתולים והחל להתאפק כשיש לו קקי. התחלתי לתת לו נרות גיצרין אחת ליומיים-שלושה. האם יש מגבלה במשך הזמן שניתן לתת לו נרות? כלומר: האם אני יכולה להמשיך בכך עד שיחווה מספיק פעמים של יציאה ללא כאבים (שנגרמים עקב צואה שמתקשה בזמן הממושך שהוא מתאפק-3-5 ימים)ויפסיק לפחד כל כך?

אכן הגישה הטיפולית היא ריכוך הצואה כך שחווית היציאה תהיה נעימה ללא כאב פעמים רבות ואז הילד נרגע ובהדרגה מפסיק להתאפק.אולם ריכוך היציאה אינו מושג על ידי נרות גליצרין בשימוש קבוע אלא ריכוך על ידי שתיה של מרכך צואה, עדיף נורמלקס,יום יום במשך מספר שבועות ולעיתים מספר חודשים.נר גליצרין משמש לעזור לרוקן גוש מוצק בקוטר גדול שסותם את מוצא המעי הגס.אחר כך לתת נורמלקם לפי הוראות על נאריזה.אין סבנה במתן פעמים חוזרות נר גליצריו פדיאטרי שנתת עד כה.חינוכית-לא נכון להרגיל את הילד לכך שגירוי מבחוץ הוא זה שמתחיל את תהליך היציאה אלא הצורך ליציאה צריך להיות מורגש כתחושה פנימית שיש ללמוד לזהות ולפעול בהתאם-ללכת לשירותים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער