מינון נורמלקס לילד בן 6 עם עצירות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

10/05/2011 | 21:10 | מאת: דנה

שלום בננו בן ה-6 סובל מזה כמה שנים מעצירויות. טופל בפגלקס במשך כל השנים האלו. לפני חצי שנה הפסקנו בהדרגה עם הפגלקס והסיפור של העצירויות חזר. הפעם התחלנו שוב להשתמש בנורמלקס אחת ליום במינון 8 גרם. הכל היה בסדר עד עכשיו. עצירות של 3 ימים. הילד מנסה להוציא צואה אך לא מצליח וטוען ששורף לו. אני מניחה שכנראה יש לו פיסורה בנוסף לעצירות(סבל מזה בעבר). הוספתי לו הערב מנה נוספת של 8 גרם. השאלה האם זה מספיק? מתכוונת להמשיך לתת לו מנה כפולה ממה שנתתי עד עכשיו כלומר לתת סה"כ ליום-16 גרם. האם המינון מספיק בשלב הזה. האם כדאי להגדילו? דנה

מינון נורמלקס ניתן להתאים לפי התגובה.מטרת הטיפול היא יציאה כל יום ללא קושי וללא כאב .16 גרם ליום בכוס שתיה מתאים לגיל ולמשקל.אם כעבור שבוע ימים של טיפול במינון זה היציאה רכה מדי אפשר להפחית מינון ל12 גרם ליום (כי 8 גרם ליום היה כנאה מעט מדי).בכל אופן כאשר יש פיסורה עדיף שהיציאה תהיה ממש רכה במשך 4-6 שבועות כך הפיסורה תחלים.אפשר גם לעלות מינון לפי הצורך.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער