עזרה דחופה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

10/04/2011 | 17:50 | מאת: רונית

שלום רב, אבקש מאוד את עזרתך.בני בן ה6 סובל מעצירות מספר שנים. הוא לוקח אבילק תקופה ארוכה 20 סיסי ביום (בהמלצת רופא המשפחה). ביומיים האחרונים האבילק לא משפיע ופתאום אין יציאה, יתכן שיש חתיכה שלא יוצאת והילד מתנגד לנרות ולכל התערבות, אבקש את עזרתך. 1. האם לעלות את מינון האבילק באופן חד פעמי כדי שתגרם יציאה ובכמה לעלות? 2. האם כדאי לתת היום נורמלקס, האם זה פועל באופן מיידי ועוזר יותר מאבילק? 3. לטווח הרחוק האם כדאי לעבור לנורמלקס באופן קבוע? האם הנורמלקס יפעל לאחר שימוש ממושך באבילק? 4.כיצד עושים את המעבר? האם מפסיקים את האבילק ישר ומתחילים ישר את הנורמלקס או בהדרגה בשילוב של שניהם יחד? ואיזה כמות של נורמלקס יש לתת?

נורמלקס יותר טוב מאבילק-נבדק במחקר.נורמלקס לא פועל מיד אלא תוך 3 ימים בממוצע אם נוטלים את המינון המתאים.תתחילי עם מנה של 17 גרם ב240 מל שתיה טעימה פעם ביום או מחולק ל2 מנות.אם אחרי 3 ימים אין יציאה אפשר להוסיף מעט .אחרי שתהיה יציאה כל יום אפשר להפסיק את האבילק .בנוסף לכך חשוב מאד שילך לשירותים 3 פעמים ביום בוקר צהרים וערב לשבת כ-10 דקות.כאשר יש עצירות מספר שנים ממליצה להתיעץ גם עם גסטרואנטרולוג ילדים יתכן שצריך לעשות מספר בדיקות וללוות את הטיפול עד להצלחה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער