עצירות אצל ילדה בת שנתיים וחדשיים.

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

07/04/2011 | 13:46 | מאת: שני

שלום, ביתי בת שנתיים וחדשיים.לפני כחודש התחילה לבד בתהליך של גמילה כאשר הייתה מבקשת לעשות קקי בסיר או בשירותים, אחרי שבוע כזה היא התחילה גם לבקש פיפי בסיר וזה היה השלב בו ירד החיתול.. עם הפיפי אין בעיה- מבקשת ועושה- לעיתים מתאפקת ואז אני קוראת לה לעשות והיא באה ללא שום התנגדות. בשבועיים הראשונים גם עם הקקי לא הייתה שום בעיה, מידי יום, לפעמים אפילו פעמיים הייתה מבקשת לעשות בסיר\ בשירותים. אחרי שבועיים החלה עצירות שמלווה בכאבי בטן חזקים מאוד ובהתפתלויות (היא ניראית כמו אריה בכלוב כאשר הבטן כואבת) היא עושה מאז קקי אחת ל-4 ימים בערך וכל פעם זהו תהליך של כשעה וחצי של כאבי בטן ו"התעסקות" סביב הנושא.. כשבסופו היא עושה בתחתונים.. במהלך השבועיים האלה הייתה חולה עם חום אבל העצירות החלה עוד קודם. אחרי שעושה כאשר אני מנגבת לה לעיתים יש מעט דם על המגבון. מה עושים על מנת להקל עליה? תודה רבה

משהו בכל זאת הפחיד את הקטנה בתהליך הגמילה והיא מתאפקת.כדי להקל עליה ממליצה לתת מרכך צואה נורמלקס 8 גרם ב120 מל של שתיה פעם ביום.יציאה רכה תצא בקלות וללא כאב וכך במשך הזמן תחזור לעשות יצאה כל יום.אם מוכנה לשבת כל יום על האסלה לצורך יציאה -מצוין אך אם מתנגדת ודוחה את הישיבה על האסלה תציעו לה טיטול לצורך יציאה כשלב מעבר.

11/04/2011 | 20:41 | מאת: שני

שלום, ראשית תודה רבה על תשובתך, כמה זמן לדעתך צריך לתת את הנורמלקס? אני מפחדת שאם אציע לה חיתול אז תהליך הגמילה ישתבש... האם זה מומלץ? לא עדיף לתת לה "לפספס" בתחתונים? תודה

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער