שאלה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

01/04/2011 | 07:18 | מאת: שומית

שלום רב בני בן 3, סובל מעצירות ממש מגיל 0 גם בתור תינוק בן יום. הינו אצל רופא גסטרו (שנים) שבדקו אותו בישבן (ידני) טענו שהכל תקין. נתנו לו דיאטה (אגב, יש לי בת נוספת שאוכלת בדיוק כמוהו ויש לה יציאות על בסיס יומי) + הקניית הרגלים מגיל שנתיים הוא מקבל נורמלקס. אכן הצואה הפכה מכדורי אבן לרכה. למרות שמדובר כבר ביותר משנה שבה בני מקבל נורמלקס הוא מפחד לשבת ויש לו יציאות רק פעמים בשבוע במקרה הטוב או פעם בשבוע. הפחד שלו עדין גדול והוא לא משתחרר מזה , לוקח יום יומים עד שאנו מביאים אותו למצב שהוא ישב. אגב, לאחר שעושה הוא מאוד מבסוט ואומר "לא כואב לי" עושה רושם ולאחרונה הוא מציין זאת שרק ההתחלה או בשלב הלחיצות בטרם יציאת הצואה כואב לו. הוא מתאמץ ובוכה ומתפתל וניכרת התאמצות על פי תנועות גופו. בשלב העשייה הוא כבר לא בוכה. מספר שאלות: 1. האם ייתכן שיש משהוא במעיים עצמן שגורם לו לכאבים. 2. האם זה בסדר לקחת נורמלקס כל כך הרבה זמן (ניסינו להפחית כמות אבל הצואה חוזרת להיות קשה (אולי פה תמונה הבעייה)והאם צריך לעשות בדיקות דם בשל נטילת הנורמלקס כל כך הרבה זמן... תודה

1.לא כתבת כמה נורמלקס מקבל כל יום אך כנראה שמינון הנורמלקס לא מספיק ואפשר להוסיף עוד 4 גרם ב50 מל שתיה ביום ואולי יותר כי מטרת הטיפול והמינון הנכון הוא זה שגורם ליציאה רכה כל יום.לא לחשוש לעלות מינון כי אם יקבל טיפול במינון המתאים הבעיה תפסק מוקדם יותר.כל יציאה כרוכה אצלו עדיין בחרדה וגם עדיין מתאפק.ככל שהיציאה תהיה יותר רכה היא תצא בקלות ללא צורך בלחץ.אולי יש פיסורה שכואבת אך ריכוך היציאה יגרום לריפויה. אין סכנה במתן נורמלקס לטווח ארוך גם שנתיים ויותר.צריך לשתות מספיק כדי לספק נוזלים למעי.

04/04/2011 | 21:20 | מאת: שומית

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער