עצירות אצל בת שלוש

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

31/03/2011 | 15:07 | מאת: סיון

לפני כעשרה ימים הפסיקה לשתות 180 סימילאק לפני השינה ומאז הפך הקקי קשה. לאחר 2 יציאות קשות המלוות בסבל רב הפסיקה לעשות קקי מרצונה. ביום ראשון ברח לה קקי (מה שלא קרה אפילו בגמילה לפני שנה) ומאז ועד היום (יום ה') לא עשתה. כיצד לנהוג ומה לתת לילדה כדי להקל עליה? הרופאה המליצה על נר אך אני מנסה להמנע מזה והיום אתן לה סירופ לאבילק שהמליץ הרוקח בתקוה שיעזור ליציאה ראשונה מרוככת אבל מה הלאה? נורמלקס? לכמה זמן? תודה תודה אמא מודאגת

האינטואיציה שלך נכונה ועדיף לרכך את היציאה מאשר לשים נר.אם אבילאק גרם ליציאה אפשר להמשיך לתת אבילק פעם ביום במשך שבועיים לפחות כך שתהיה יציאה כל יום ואחר כך לנסות לרדת מאד לאט במינון במשך שבועיים נוספים.אם חוזרת יציאה קשה או ימים ללא יציאה צריך לחזור לאבילק.אם אין עדיין יציאה עם אבילאק אז אפשר לתת נורמלקס 2 כפיות בתוך 100 מל שתיה פעם ביום יום יום בסבלנות ותהיה יציאה.בכל מקרה משך הטיפול 2-4 שבועות עד השגת רגיעה ויציאה בקלות ואחר כך ירידה מאד הדרגתית במינון.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער