עצירות קשה ומתמשכת

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

28/03/2011 | 14:09 | מאת: אמא לבן 3

שלום, בני סובל מתקופות של עצירות מאז שהיה בן שנה. אני לא יודעת להצביע על שינוי בכלכלה או דבר שגורם לזה לחזור בכל פעם. הטיפול המתמשך שנתנו עד היום הוא אבילק (בהתאם להוראות הרופא השתמשנו תקופה ארוכה וגמלנו באיטיות). בעצירות האחרונה זה למעלה מחודש שהוא מקבל אבילק פעמיים ביום 8 מ"ל ועדיין סובל מאד.כמובן שמתלווה לזה התאפקות וחרדה גדולה מהכאב שביציאה. לאחרונה התחלנו גם עם נרות גליצרין. לא ניסינו מעולם פגלקס/נורמלקס. האם לנסות בנוסף לאבילק? במקום האבילק? האם זה עובד בצורה אחרת? המון תודה

במחקרים נמצא שנורמלקס יותר טוב מאבילק בריכוך היציאה.לרוב מספיק נורמלקס לפעמים אם מינון גבוה של נורמלקס לא מספיק לגרום ליציאה רכה כל יום אפשר לשלב תכשיר נוסף כגון אבילק או שמן פרפין. אני ממליצה לך להתחיל עם מנה יומית של 16 גרם בתוך 240 מל שתיה טעימה מחולק ל2 מנות -120 מל פעמיים ביום למשך 3 ימים ולעקוב אחר התגובה: אם יש יציאה כל יום רכה אך לא שלשול להשאר במינון זה.אם כעבור מספר ימים מופיע שלשול יש להפחית מינון ל-8 גרם ביום ב100 מל שתיה.אפשר לעלות ולרדת במינון לפי הצורך לצורך התאמת מינון אך כאשר מוצאים את המינון שבו יש יציאה כל יום רכה ללא מאמץ אז להשאר במינון זה 6 חודשים כי העצירות וההתאפקות החלו בגיל צעיר (שנה) ואז יש צורך בתקופת טיפול ארוכה יותר כדי לשנות את ההרגל ולהרגיע את החרדה.צריך להרגיל לשבת על האסלה במועדים קבועים בוקר צהרים וערב.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער