עצירות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

20/03/2011 | 10:56 | מאת: נטעלי

ממשלום רב, תינוקת בת חודש בהתחלה היו יציאות טובות אחכ עצירות לאחר מכן הסתדרו היציאות ושוב לא עושה כל יום וגם כשעושה צורחת למרות שנראה כי המרקם רך , כל יום מתאמצת ולא יוצא כלום . אוכלת מטרנה אקסטה קר. אודה לתשובתך בץודה מראש

פעולת מעיים מורכבת משילוב של מספר פעולות :צואה מגיעה לחלחולת גורמת להרפיה (רפלקס) של סוגר פנימי של פי הטבעת אך כדי שתהיה יציאה יש צורך להמשיך את הפעולה על ידי הרפיה רצונית של סוגר חיצוני(רצוני) ביחד עם כווץ שרירי הבטן ליצור לחץ בבטן כדי להקל על היציאה.התיאום של הפעולות הוא מיומנות נלמדת.יש תינוקות קטנים אשר תהליך הלמידה שלהם יותר ממושך ויותר דרמטי כך שעליה של הלחץ התוך ביטני נעשית על ידי בכי חזק מלווה האדמה בפנים ורושם שהתינוק סובל.לא תמיד אפיזודה כזו מסתיימת ביציאה אם אין סינכרון בין הלחץ ובין פתיחת הסוגר החיצוני.המצב יכול להמשך חודש עד 3 חודשים.כל עוד יש מספר יציאות בשבוע והן רכות ,התאבון תקין יש עליה במשקל ללא הקאה לא צריך לעשות דבר פרט למעקב רופא מטפל.

23/03/2011 | 18:21 | מאת: נטעלי

הצרחות בזמן היציאה התחילו רק לפני כשבועיים

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער