פיסורה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

15/03/2011 | 19:36 | מאת: רבקה

שלום רב יש לי נכד בן 9 תאום, לפני כשנתיים הופיעו לו כאבים עזים בפי הטבעת זה העיר אותו מתוך שינה, זה היה מלווה בהתאפקות, בבדיקה של כירורג אובחן פיסורה, קבל פגלקס תקופה היתה הטבה, לאחרונה החלו שוב הכאבים העזים מלווים בפחד במתן צואה, מה המלצתך, האם להתחיל שוב בפגלקס כדי לרכך את הצואה ו לפנות לפרוטולוג, בבדיקה כירורגית נאמר לנו שאסור לנתח בגיל כזה כי זה יכול להשפיע על הסוגרים תודה מראש על התשובה

הטיפול המתאים בפיסורה לילד הוא ריכוך הצואה על ידי פגלקס או נורמלקס במשך תקופה ארוכה חצי שנה לפחות ואפילו יותר לפי הצורך.כאשר יש פיסורה הכאב בפי הטבעת גורם לתגובה של התאפקות בכל פעם שישי יציאה ואז היציאה מתקשה במעי הגס הופכת גוש קשה בקוטר גדול שכאשר יוצא שוב פוצע וחוזר חלילה.אין לחשוש משימוש ממושך בפגלקס או נורמלקס.הטיפול הממושך נחוץ למנוע יציאה קשה ופציעה חוזרת וכך לאפשר ריפוי טיבעי של הפיסורה ובהמשך הפסקת ההתאפקות.לאחר מספר שבועות של יציאות רכות אם עדיין יש פיסורה עם כאב יש אפשרות לטפל במישחת ניפדיפין.בכל מיקרה הטיפול צריך להיות בהנחית רופא גסטרואנטרולוג ילדים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער