עצירות כרונית

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

24/05/2010 | 04:27 | מאת: נטלי

שלום,בתי בת שנתיים וחצי וסובלת מעצירות מגיל 3 חודשים בכל פעם שהיא צריכה לעשות צוואה היא עומדת ,צורחת ובוכה עד שיוצא לה.ממש מזעזע לראות אותה סובלת. היינו לפני חודש אצל רופאה במחלקת גסטרואנטרולוגיה בביח לילדים בפילדלפיה (אנחנו מתגוררים בארהב) היא בדקת את בתי - החדירה אצבע לפי הטבעת ואמרה שבתי פשוט אוגרת את הצואה עד שהוא נהיה גדול ולכן מאד קשה לה להוציא ולדחוף,היא הציעה תרופה ללא מרשם miralax ואמרה שניתן לקחת אותה אפילו שנה משום שאין תופעות לואי והיא לא ממכרת. וכן שלחה אותנו לעשות בדיקות דם לבדוק את הגדילה של בתי היות היא ממש רזה לגילה 23 פאונד שזה בערך 9 קילו. השאלה שלי היא האם צריך לעשות לבתי בדיקות לבדוק את הקיבה ומערכת העיכול וכן האם לתת לה את התרופה באופן יומיומי לתקופה ארוכה של עד שנה? אני מצטערת על הודעה ארוכה אני פשוט מודאגת ונראה שהרפואה פה שונה לגמרי למרות שהיינו באחד הבתי החולים הטובים ביותר בתודה מראש נטלי

ראשית אני רוצה להרגיע אותך :הרפואה בארצות הברית אינה שונה בהרבה מזו שבארץ .מירלקס בשימוש גם בארץ ושמה כאן נורמלקס.זהו התכשיר הנפוץ ביותר היום לשימוש לריכוך צואה. אני מבינה שההנחיות שקבלתם כוללות:1.טיפול במירלקס 2.ברור לשלול בעיה רפואית.ואני מסכימה עם התוכנית.חשוב לתת מירלקס לרכך יציאות יום יום תקופה ארוכה לפחות חצי שנה וגם יותר משנה וכך להקל עליה ולמנוע את הכאב ואת החרדה הכרוכים ביציאות.בהדרגה היא צפויה להרגע.בשל הגיל הצעיר בו התחילה עצירות אם לא יהיה שיפור למרות הטיפול אני חושבת שיהיה נכון לעשות בדיקה של מדידת לחצים בפי הטבעת-מנומטריה כדי לשלול בעיה עיצבית .את מוזמנת לשמור על קשר בהמשך.בהצלחה.

07/06/2010 | 06:27 | מאת: רונית

שלום האם לא כדאי לבדוק האם הילדה משתמשת ב"יציאות" כסוג של שליטה/בדיקה וכו' האם לא לבדוק גם מצב רגשי?

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער