תינוק בן 3 שבועות ללא יציאות בשלושה ימים אחרונים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

10/03/2011 | 19:42 | מאת: קטיה

שלום יש לי תינוק בן 3 שבועות במשקל 4250 גרם . ניזון מהנקה רוב הזמן, משולב עם מטרה EXTRA CARE, (החלב שלי עוד לא הסתדר, ולפעמים זה פשוט לא מספיק לו והוא נשאר רעב אחרי שעה וחצי של הנקה, לכן אני משלימה עם מטרה 60 מ"ל - 90 מ"ל פעמיים שלוש פעמים ביום). בכל מקרה היציאות שלו בשבוע אחרון לא סדירות, בעצם בשלושה ימים אחרונים לא הייתה אפילו יציאה אחת. למרות זאת הגזים כל הזמן יוצאים לו. התינוק לא מראה סימני מצוקה, הוא נינוח, ישן ואוכל טוב ועולה במשקל יפה. אמא שלי הלחיצה אותי שמדובר בעצירות והיא לוחצת עליי שאני אתן לו מים עם שמיר על מנת לעזור לו בעצירות. אני באמת נלחצתי ויהי מה אני אגרום לתינוק איזה שהוא נזק במידה ואני לא אטפל בזה עכשיו. האם יש סיבה להלחץ ואיך אני אמורה לטפל בו? האם יש מוצרי מזון שאני אוכלת שגורמים לעצירות? לגזים? האם יש מוצרים שכדאי שאני אוכל ע"מ והיצאות יהיו תכופות יותר? האם זה בסדר לשלב הנקה ומטרה בגיל כזה? אם לא איך אני משביעה את התינוק רק ע"י הנקה? אודה לתשובה מפורטת

יש לא מעט תינוקות שהיציאות שלהם לא סדירות.אין צורך להלחץ.תינוקות שיונקים אפשר שלא תהיה להם יציאה יותר משבוע ימים.אם היציאה היא רכה לא צריך לעשות דבר רק לעקוב שהתינוק מרגיש טוב נינוח אוכל טוב לא מקיא ועולה במשקל.כמובן שאפשר לשלב הנקה עם תוספת תחליף חלב אם מכל סוג.יש תקופות בהן צריכת החלב גדולה יותר ויש צורך בהנקות תכופות כדי להגביר יצירת חלב.אין צורך להניק שעה וחצי די בחצי שעה הנקה ואם התינוק עדיין רעב לתת את התוספת או לנסות למשוך שעתיים להנקה הבאה. אין מזון שאת יכולה לאכול שישפיע על תדירות היציאות של בנך. מים עם שמיר לא מוכר כטיפול רפואי לשיפור יציאות.

31/12/2012 | 15:21 | מאת: מיכל

שלום לך: קראתי את תשובתך, רשמת שתינוק שניזון מהנקה יכול ימים לא לעשות יציאות. בני עשה יציאות סדירות במשך שבועיים כל הנקה יציאה וברגע שהוספתי לו תוסף מזון צימחי( כי בבית החולים שקיבל תוסף מזון על בסיס חלב כל הזמן פלט וירד במישקל יותר מ 10%) נתתי לו תוסף מזון צימחי לאחר שבועיים מאותה סיבה שבני היה רעב לאחר הנקה מלאה. חשוב לי לציין שעד היום השישי ללא יציאות בני אכל וישן טוב, ביום השישי ראיתי שהוא מתקפל והחלטתי לתת לו סימילק על בסיס חלב. עשיתי יותר גרוע הוא סובל מכאבי בטן, הוא בוכה ומתקשה לישון. עזרי לי מה עליי לעשות ואיך אני יכולה לעזור לבני. האם אני צריכה לדאוג ועלי לגשת איתו לבית החולים . אודה לך על תשובתך בהקדם תודה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער