עשיית קקי בשינה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

10/03/2011 | 11:14 | מאת: נירית

בתי בת 3.4 גמולה מפיפי. לגבי הקקי אנחנו בבעיה רצינית. עושה רושם שהיא מפחדת להתמודד עם עשיית קקי ולכן היא פיתחה הרגל חדש ועושה קקי תוך כדי שינה, כשהיא מרגישה שזה יוצא היא מבקשת ללכת לישון ( עדין לא גמולה מטיטול בלילה) נרדמת ואחרי שעה שעתיים שלוש מתעוררת בבכי ועושה קקי.לציין שעושה קקי כל 4-5 ימים ואין לי ספק שהיא מתאפקת כל הזמן הזה. מה עושים?

אבחנתך נכונה ובתך אכן מתאפקת סיבת ההתאפקות היא לרוב כאב שהיה ביציאה.הטיפול המומלץ הוא מתו מרכך צואה נורמלקס זו אבקה נטולת טעם וריח שממיסים בשתיה מתוקה מיץ או חלב או בשוקו קונים ללא מרשם פרט לחברי מאוחדת. מינון כתוב על האריזה.מטרת הטיפול היא יציאה רכה כל יום לפחות פעם ביום.אם לאחר שבוע ימים לא תהיה יציאה כל יום אפשר לעלות במינון.ריכוך היציאה במשך תקופה של מספר חודשים יאפשר לה לחוות יציאות רכות ללא כאב ובהדרגה תרגע ובהמשך ניתן יהיה לעשות גמילה.להמשיך להציע לה טיטול לצורך יציאה בתקופה הקרובה.

13/03/2011 | 16:05 | מאת: נירית

תודה על תשובתך, רק עוד שאלה ברשותך- בעבר קיבלה פגלקס, האם יש הבדל בין הפגלקס לבין הנורמלקס?

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער