עצירות קשה תינוקת יונקת ואוכלת...

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

14/02/2011 | 15:34 | מאת: תמר

שלום ד"ר צנגן, התינוקת שלי בת 7 חודשים.יונקת מיום היוולדה. לפני כחודש התחלתי לתת לה בהדרגה אוכל מוצק. אני אמא מנוסה כך אני יודעת מה ומי...פירות(אני די נמנעת מבננה ותפוח ממש מעט מאוד) מרק עוף, קצת טעימות מחלבון ביצה, אבוקדו, עגבניייה מרוסקת כמובן, קצת מציצות מלחם, גרבר קצת.בטטה אפוייה, ירקות מבושלים וכו'. היא עוד לא אוכלת ארוחה זה לא מגיע עדיין למצב שזה מחליף הנקה, כמה כפיות כל פעם.אבל היא מאוד נהנית ושמחה לאכול אוכל מוצק. בתחילת התהליך יצא לה קקי אחרי 10 ימים...אך הוא יצא בסדר גמור. מאז אותה פעם הקקי יוצא פעם בכמה ימים, קשה כמו אבן עד כדי שזה חותך לה ממש את פי הטבעת עם מעט דם, היא כמובן צורחת ובוכה ואני עוזרת לה להוציא את זה. ניסיתי כבר הכל, מעט מי סוכר, סלר מגורר במרק, עגבנייה כמובן עם מעט שמן זית....כל מה שאני יודעת שיכול לעזור והוא לא התערבות חיצונית, היא מאוד סובלת ואני כבר לא יודעת מה לעשות. אני ממעיטה במתן הברזל מפחד שזה מזה. ממשיכה עם ה A?D כרגיל. אנא עצתך כיצד לעזור לה היא מאוד סובלת. ומצד שני היא מאוד רוצה לאכול. תודה רבה תמר

יש פעוטות ששינוי במזון והתחלת אוכל מוצק גורם להם לעצירות.ראשית כאשר מתחילים אוכל מוצק צריך לתת שתיה. הטיפול המומלץ הוא נורמלקס כפית או שתיים ביום של אבקה כל כפית ב50 מל שתיה או חלב אם שאוב או תחליף חלב אם.לחפש את המינון שגורם ליציאה רכה כל יום.במינון זה יש להמשיך מספר חודשים מכיוון שיש פיסורה בפי הטבעת צריך לאפשר לה להחלים (לפחות חודשיים).אם התינוקת לא שותה בבקבוק אפשר לתת במקום נורמלקס סירופ אבילק 5 מל ביום (אפשרלעלות ל7 מל לפי הצורך).

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער