בן שנתיים וחצי מתלונן על כאבי בטן

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

04/02/2011 | 02:35 | מאת: עופר

שלום ד"ר צנגן, בני בן שנתיים וחצי, לפני שבוע,לא אכל,הקיא וישן כל היום .. וגם כשיתעורר,היה אפטי וישנוני(בד"כ עם המון מרץ)עם חום נמוך 35.6. היינו בקו"פח ועשו לו ספירת דם והאמוגלובין שלו יצא 10.9 . אמרו שאולי וירוס קיבה שיחלוף.. ולאמוגלובין נתנו טיפות ברזל. יום למחרת הפסיקו ההקאות,והמצב רוח שלו חזר לתיקנו .. אבל התעורר במהלך הלילה בתדירות של חצי שעה עם בכי ותלונות על כאבי בטן(במשך שבוע).חזרנו לקופ"ח ואמרו להפסיק עם הברזל (שכניראה גורם לעצירות) ונתנו לו נרות נגד עצירות.הנרות עזרו ביציאות שלו היום( כמות גדולה) ... אבל עדיין היום בלילה , הוא מתעורר כל חצי שעה ומתלונן על כאבי בטן (בד"כ ישן טוב כל הלילה).כבר הפסקנו עם הברזל וכל הצואה כבר יצאה .. מה יכול עדיין לגרום לנדודי שינה וכאבי בטן? אשתי ואני מתוסכלים ולא ישנים כבר שבוע ! במשך היום הוא לא מתלונן על כאבים.עזרה דחופה ! ותודה מראש !

לפעמים אחרי מחלה וירלית שמערבת את מערכת העיכול יכול להמשך כאב בטן במשך תקופה של שבוע-שבועיים ולפעממים יותר.האם יש בעיה של עצירות?למה נתתם לו נרות? מכיוון שבמשך היום מתנהג כרגיל ורק בלילה מתעורר עם כאב בטן חפשו בפי הטבעת אולי יש תולעים.תולעים לא גורמות לכאב בטן בדרך כלל אלא לכאב וגרד בפי הטבעת אך לפעמים ילד קטן לא מגדיר כל כך טוב את מיקום הכאב.אם יש עצירות צריך לטפל בעצירות על ידי תכשירים בשתיה ולא על ידי נרות-תכשירים כגון אבילק או נורמלקס.חשוב להיות בקשר עם הרופא המטפל.

06/02/2011 | 04:01 | מאת: עופר

06/02/2011 | 04:34 | מאת: עופר

שוב שלום ד"ר צנגן ושבוע טוב ! ראשית כל ,תודה על הענותיך המהירה ! בלילה האחרון הוא ישן יותר טוב, אבל מדי פעם מתעורר ומתבכיין..( כל שעתיים בערך ) וגם יש לו גזים. וגם במהלך השינה הוא כל הזמן באי שקט ,זז ומכופף את הברכיים לכיוון הבטן.כן, יש לו עצירות אבל הפסקנו עם הנרות. במהלך היום,לא מתלונן על כאב אבל פה ושם הולך כפוף ונוגע בבטן.חשוב לציין שגם יש שינוי בהתנהגות שלו, עצבני,חסר סבלנות ולא מחייך הרבה כמו תמיד.אף פעם לא אהב לאכול, אבל בימים הללו התאבון ירד עוד יותר. שמתי לב, שהבטן שלו נפוחה, אבל אולי נדמה לי בגלל שהוא רזה מאוד.אשתי תיקח אותו הבוקר לבדיקת דם וצואה. לגבבי תולעים.. אני לא שולל אבל לא כל כך ניראה לי (לא אוכל מתוק בכלל ,לא מתגרד ולא ראינו תולעים בצואה ובבפי הטבעת) היה ישנוני ואפטי עם הקאות ליום אחד וכבר שבוע ערני ולא מקיא. האם יש חלילה סימנים לאיזו מחלה ? האם בדיקות דם וצואה מספקות ? בכל אופן, המון המון תודה על העבודת קודש שאת עושה פה !

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער