בת 3 ושלושה חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

15/01/2011 | 20:57 | מאת: מתוסכלים

גמולה מגיל שנתיים (שתן+צואה) מסיבה שאינה ברורה הפסיקה לעשות צואה בשרותים רק בטיטול. הילדה מתאפקת ומחכה עד לעשיית צרכים בבית דבר שיוצר מעגל של עצירות. התופעה החריפה ולאחרונה מפחדת לעשות צרכים גם בטיטול ומתאפקת במשך מס' ימים (4+) מלווה בכאבי בטן ובכי נוראי. קבלה תכשיר משלשל במינון נמוך (אבילק) מהרופא, אוכלת ירק פר, יוגורט ושזיפים ואין תגובה מה לעשות?

זו תופעה מוכרת.כמו ילדים אחרים בתקופת הגמילה או מיד אחרי שנראה שכבר נגמלה גם בתכם חוותה כאב בזמן יציאה קשה ומאז יש מעגל קסמים :כאשר חשה צורך ליציאה היא נבהלת מתאפקת ודוחה את היציאה עד לשלב שבו המעי הגס מכווץ חזק יותר מיכולת ההתאפקות ואז יוצאת יציאה קשה בקוטר גדול ששוב מכאיבה ובפעם הבאה של יציאה שוב תתאפק. מעגל זה אפשר לנתק על ידי מתן מרכך צואה נורמלקס יום יום תקופה ארוכה של מספר חודשים.נורמלקס גורם ליציאה רכה שאינה כואבת .יוצאת בקלות וללא מאמץ.וכך לאחר זמן מה היא תחווה יציאות נעימות ולא מפחידות ותחזור ותעשה בטיטול ובהמשך תרצה שוב לשבת על האסלה.המינון שמתאים לה הוא 2 או 3 כפיות נורמלקס.כל כפית להמיס ב50 מל שתיה.בהצלחה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער