עצירות ופיסורה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

26/12/2010 | 20:13 | מאת: ענבל

שלום, ביתי בת השנתיים סובלת כשבועיים מעצירות. השתלשלות העינינים היתה כך - עצירות של מס' ימים, יציאות מאוד קשות עם פיסורה קלה. הרופא נתן לה מרכך צואה בשם לאבולק,ומשחה לפיסורה, פעמיים ביום. היציאות התרככו, אך עדיין קצת בכתה בזמן יציאה ונראה היה שהיא מתאפקת בכוונה ומחזיקה. היו מס' ימים עם שיפור, ולפתע בסופ"ש האחרון שלשלה כל השישי שבת. אתמול והיום - שוב עצירות, יציאה מאוד קשה, ובהחלפת החיתול ראיתי שיש לה פיסורה רצינית יותר ומדממת. מה עושים ? איך להקל עליה ? כל יציאה ממש מלווה בסבל. תודה!

הפיסורה היא תוצאה של פציעה ממעבר צואה קשה דרך פי הטבעת. הפיסורה תבריא לאחר תקופה ממושכת של מספר שבועות עם צואה רכה.חזרה של עצירות וגוש צואה קשה תפצע שוב את פי הטבעת והפיסורה תחזור.בגיל זה לרוב לא משתמשים במישחה לפיסורה אלא בריכוך הצואה.התכשיר המומלץ הוא נורמלקס אבקה מומסת בשתיה .המינון המתאים לבת שנתיים הוא 2 כפיות ב100 מל שתיה פעם ביום כל יום.אפשר לעלות במינון בעוד כפית ביום (ל3 כפיות צריך 150 מל שתיה)אם היציאה לא רכה מספיק אחרי שבוע של טיפול.מטרת הטיפול היא יציאה רכה מאד כמו מחית פירות...אחרי תקופה של מספר שבועות הפיסורה צפויה להבריא והילדה צפויה להפסיק לפחד מפני הכאב שביציאה ותפסיק להתאפק.דרושה סבלנות חיבוקים ומילות הרגעה לפני ובזמן יציאה.אם הפיסורה לא תתרפא למרות ריכוך הצואה ללא הפסקה במשך חודש ימים-לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים.

17/01/2011 | 21:37 | מאת: ענבל

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער