קושי במתן צואה- תינוקת בת חודש

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

16/11/2010 | 18:37 | מאת: מיטל

שלום, בתי בת חודש יונקת בלבד ומתקשה במתן צואה. הדבר מלווה בהתכווצויות שלה (ידיים ורגליים, אדמומיות בפנים ולעיתים אף בכי. זה קורה אחרי כל הנקה, כל היום (יונקת כל שעה וחצי שעתיים) והצואה עצמה נוזלית, כמו בספרים.. מה אפשר לעזשות כדי להקל עליה (למעט עיסוי וקיפול הרגליים כלפי מעלה שאני כבר עושה..) והאם זה הגיוני שמדובר בכאבים כאלה, כל היום? אציין כי פעם ביום (אחרי הנקה בודדת)ההתכווצויות האלה לא מלוות בקקי בכלל למרות שכל התופעות כן מתרחשות. תודה, מיטל

בתך אמנם בוכה אך היא אינה סובלת מכאב בזמן פעולת מעיים.הנה ההסבר: פעולת מעיים דורשת תיאום נכון בין מספר פעולות.צריך לעשות הרפיה ופתיחה של הסוגר של פי הטבעת ובמקביל ללחוץ עם הבטן.המחשבה היא שיש קבוצת התינוקות אשר לוחצים ליציאה באמצעות הבכי כי טרם למדו לעשות את ההרפיה של סוגר פי הטבעת בזמן הנכון.התאום הנכון נרכש בדרך כלל עד גיל 6 חודשים.זה קורה בזמן או אחרי ארוחה כי פעילות הקיבה בזמן אוכל גורמת להתכווצות המעי הגס וגירוי ליציאה (זה נקרא רפלקס גסטרו-קולוני).

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער