חרדת קקי וטיפול אצל ילד בן שלוש

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

20/07/2019 | 18:25 | מאת: רוני

שלום, בן שלוש שוקל 17 קילו בשבועיים האחרונים החל להתפאק מחשש לקקי גדול כמו שמתאר. אציין שנגמל בגיל שנתיים וחצי בקלות ולא היה עניין עם הקקי. מאז שאני זוכרת שהחל לאכול מוצקים עשה קקי פעם ביומיים שלושה (גם בחיתולים כמובן) ולכן עד לאחרונה לא ייחסתי לכך חשיבות. לפתע החל לפחד כנראה שהייתה איזו חוויה לא טובה למרות שאנחנו לא זוכרים כזו. בבוקר נתתי 8 מג נורמלקס שלא השפיע עד אחהצ המאוחרות ואז נתתי נר גליצרין (היות וכבר ניכר שסובל, הולך כל חצי שעה לשירותים מתיישב צורח שמפחד ויורד) ולא השפיע.... מה עושים. מה מינון נכון לטיפול בנורמלקס תואם משקל וגיל?

האבחנה שלך נכונה. הדרך הטובה ביותר לטפל בזה היא מתן נורמלקס במינון גבוה יחסית, 16 גרם ליום ב240 מל שתיה ביום עד שיהיו מספר יציאות רכות עד שלשול ואז לרדת במינון ל-8 גרם ב120 מל שתיה יום יום למשך חודשיים לפחות .יש להתאים את המינון היומי כך שתהיה יציאה כל יום די רכה. יתכן שצריך יהיה לעולות או להפחית מעט המינון לפי המצב. עדיף להיות בטיפול גסטרו ילדים עד שהבעיה תחלוף.בכל אופן רצוי לא להשתמש בנרות כדי לא להגביר את הטראומה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער