מיעוט יציאות אצל תינוקות בת4 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

23/01/2019 | 21:45 | מאת: רקפת

שלום רב. בתי בת 4 חודשים, ניזונה מחלב אם שאוב בלבד. בריאה. כיום אוכלת בין 5 ל6 ארוחות ביום 130 cc בערך לארוחה. עולה במשקל, חיונית, רוב הזמן נינוחה. החל מגיל שבועיים הייתה לה יציאה אחת ל 8 ימים בערך, רכה ומלווה בבטן נפוחה וגזים. מגיל 3 חודשים יציאה אחת ל 13/14 ימים רק באמצעות מתן נר. לפי התרשמות רופא ילדים בטן רכה. בהתייעצות עם רופא ילדים ניתן נר ולאחרונה התחלנו לתת לה נורמלקס 4 גרם ליממה. מספר שעות לאחר מתן הנר הייתה יציאה. הילדה נינוחה רוב הזמן, אבל אני מבינה שזה לא תקין. ביקשתי הפנייה למומחה גסטרו. האם זה יכול להצביע על בעיה חמורה? מאוד מודאגת ובמעקב יומיומי אחר הנושא. אודה למענה. תודה רבה

זו לא בעיה חמורה. אצל תינוקות יונקים ידוע תופעה של מיעוט יציאות, אך כאשר יש יציאה היא תמיד רכה אפילו מימית עפ חתיכות קטנות. ואין צורך לעשות גירוי ליציאה עם נר או מדחום. וגם אין צורך בנורמלקס. אם כאשר יש יציאה היא קשה יבשה ובמאמץ אז זה אבחנתי לעצירות ובמקרה זה יש להפנות לגסטרואנטרולוג ילדים ואפשר לטפל במרכך צואה סירופ אבילק.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער