עצירות רגשית ילד בן שנתיים ו-8 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

22/11/2018 | 12:35 | מאת: חנה

שלום. הבן שלי בן שנתיים ו-8 וכבר כחצי שנה סובל מעצירות. זה התחיל בצואה קשה מאוד שהכאיבה לו (ממש היה יוצא גוש ענק וקשה כאבן) ואז זה התפתח לעצירות של יומיים ועד שבוע ימים. פעמיים אחרי 6 ימים עצירות נתנו מרות גליצרין שבכלל לא עזרו ואז עשינו חוקן. כל זה פיתח אצלו טראומה לקקי. בגלל זה לא התחלנו תהליך גמילה ועכשיו מרגיש שהוא לא פנוי רגשית. חשוב להזכיר שילדתי לפני חודשיים והבעייה הזו הופיעה כשהייתי בהריון מתקדם. הרופא הציע לאבולק אבל לא השפיע עליו בכלל עד ששמעתי על נורמלקס. התחיל עם 8 גרם ביום לפני השינה בבקבוק חלב (חלב רגיל לא תמ"ל) וזה פיתר לנו את הבעייה. אחרי שסיים בקבוק ניסינו כמה ימים בלי נורמלקס ועצירות קשה חזרה. אז חזרנו לנורמלקס. באיזשהו שלב הפסיק להשפיע העלינו אחרי שיחה עם רופא ל12 גרם ביום. עכשיו למרות זה עדיין סובל מעצירות כמה ימים פה ושם בגלל שמכווץ כשמרגיש שזה בא לו. בוכה שלא רוצה שהוא עייף לוקח מוצץ ודובי שלו וסמיכה ושוכב במיטה. אנחנו מלא פעמים עזרנו לו לשחרר בזה שמושיבים אותו על הרגליים שלנו ועוזרים לו ללחוץ. בדיקות דם תקינות. אין צליאק. האם לפנות לטיפול רגשי? תודה רבה

עצירות שמתפתחת בגיל שנתיים עם מאפיינים כמו שאתם מתארים אינה עצירות ריגשית אלא עצירות שנגרמת כתוצאה מהתאפקות בתגובה ליציאה קשה וכואבת. לילד יש חויה טראומטית ממתן צואה ולכן ממשיך להתאפק כל פעם שחש צורך ליציציאה. ההתאפקות רק מחמירה את הבעיה כי הצואה מתיבשת ומתקשה ומכאיבה וחוזר חלילה. הטיפול בנורמלקס עזר אך הופסק מוקדם מדי, לפני שהילד נרגע מהפחד ולכן כשהופסק הנורמלקס והצואה החלה להתמצק הוא חזר לפחד ולהתאפק. הטיפול צריך להיות על ידי מנה יותר גדולה של נורמלקס כל יום, מנה שתגרום לו יציאה רכה כל יום או יומיים. תתחילו עם 16 גרם ב240 מל שתיה יום יום ואף יותר אם הצואה תמשיך להיות קשה. את הטיפול צריך לתת תקופה ארוכה-6 חודשים ואולי יותר, ואני ממליצה ללכת לגסטרואנטרולוג ילדים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער