צואה קשה לתינוקת בת שנה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

19/10/2018 | 13:30 | מאת: אורחת

היי, הילדה שלי בת שנה, עד לא מזמן אף פעם לא סבלה מעצירות או צואה קשה. לאחרונה נכנסה לגן ולפני שבועיים בערך סבלה מעצירות לראשונה. ממש סבלה בזמן היציאה וכמה פעמים מאז הצואה שלה הייתה ממש ממש קשה. לאחר זמן מה הרופא גם אבחן לה פצע בפי הטבעת שנוצר כנראה עקב כך. התחלתי לתת לה מרכך צואה ולהקפיד יותר על שתיית מים ואוכל שיכול לעזור, והיה שיפור. הפסקנו עם המרכך ליום יומיים שגם בו הייתה צואה בסדר אך היום שוב עשתה צואה דמויית גללים די קשים אך קטנים. מה אפשר לעשות מכאן? מה יכול להיות מקור הבעיה? תודה!

היציאה הקשה הראשונית נגרמה גנראה על ידי שינוי סביבתי בתפריט, בגן החדש או מחלה וירלית.הצואה הקשה שפצעה את פי הטבעת גם יצרה פצע וגם יצרה כאב ופחב מפני כאב ביציאות הבאות. פצע בפי הטבעת עובר ריפוי מאד איטי במשך כחודשיים כך שהטיפול בנורמלקס לריכוך צואה צריך להיות לפחות חודשיים שתהיה צואה רכה כמו חומוס . בעוד חודשיים צריך לרדת במינון הנורמלקס לאט לאט במשך חודש נוס ואם חוזרת צואה קשה צריך לחזור ולהמשיך טיפול בנורמלקס כי זה מעיד על כך שבעקבות הטראומה הקטנה נוצר הקגל של התאפקות.

26/10/2018 | 21:49 | מאת: אורחת

תודה על המענה! העניין הוא שהיא לא מתאפקת אלא יש לה יציאה לפחות פעם ביום ועדיין די קשה זה מעיד על בעיה כלשהי?

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער