אי הטלת צואה אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

28/09/2018 | 20:20 | מאת: לינה ב.

שלום, התינוקת שלי בת 6.5 חודשים. מגיל חודשיים מטופלת בלוסק בעקבות ריפלוקס וכל אותו זמן סובלת מבעיות עצירות, צואה קשה, כאבים ביציאה, תדירות יציאות נמוכה. בזמן האחרון מטופלת בנורמלקס. לאחרונה, הילדה הפסיקה לחלוטין לעשות קקי לבד. הגננת שלה מוציאה לה קקי על ידי הרחבה ידנית של פי הטבעת. אנחנו לא מצליחים לעשות כך והצלחנו מספר פעמים לגרום לה לטיל צואה כאשר היא מוחזקת עירומה בתנוחת לוטוס מעל כיור. אחרי מספר ימים כם שיטה זו הפסיקה לעבוד. אנחנו נואשים. הילדה מתמלאת עוד ועוד ואנחנו לא יודעים איך לעזור לה. מיותר לציין שהיא באי שקט קיצוני. מתפטלת, לא מסוגלת לאכול, לשחק, לישון. הקקי כרגע רך (אנחנו יודעים לפימהטיפה שיוצאת כשאנחנו מנסים להרחיב לה את פי הטבעת). זה גורם לי לחשוב שמדובר כבר בהפרעה התנהגותית. כיצד ניתן לעזור לה בטווח הקצר והארוך?

1.להפסיק לעשות הרחבות ידניות של פי הטבעת, זה רק מחמיר את המצב 2.כדי שאוכל לעזור כתבי לי איזה מינון נורמלקס מקבלת? 3.האם אתם בטיפול גסטרואנטרולוג ילדים? מי המליץ לכם על הטיפול בלוסק?

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער