עצירות קשה אצל בת 4.5

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

19/09/2018 | 22:09 | מאת: איילת

לפני עשרה ימים נאלצנו לעשות שימוש בנר גליצרין לריכוך הצואה לאחר שמספר ימים לא הייתה בשירותים. מזה ארבעה ימים היא שוב מתקשה להתפנות וניתן לראות את הצואה התקועה בפי הטבעת. היא משתגעת מכאבים, מזיעה ובוכה בלי הפסקה. נר גליצרין יצא כפי שנכנס גם לאחר מספר שעות, הוא פשוט לא נמס ולא עשה את העבודה. האם חוקן הוא הפתרון? לא ברור מה הגורם לכל זה. היא אוכלת מאד בריא ומגוון מאז ומתמיד, יכול להיות שזו בעית שתיית מים? רופא המליץ על חוקן שייעשה בבית על ידינו. אודה לתשובתך

מאיזו שהיא סיבה הילדה החלה להתאפק, אולי גן חדש או סיבה אחרת. הטיפול הוא ריכוך הצואה על ידי נורמלקס. מינון גבוה של 24 גרם ביום במשך 5 ימים ראשונים(להכין 12 גרם אבקה ב180 מל שתיה ,שתי מנות כאלה ביום). זה ימיס את הצואה שאגרה ויגרום למספר יציאות שלשוליות, ואז יש להוריד מינון למנה אחת של 12 גרם ביום למשך 2-3 חודשים ולוודא שבתקופה זו עושה יציאה רכה כל יום ולוודא שהולכת לשירותים 2-3 פעמים ביום ולא מתאפקת.

19/09/2018 | 23:31 | מאת: איילת

עדכון- גם חוקן עוד לא משפיע מזה 45 דק. הצוה שתקועה בפי הטבעת עדיין קשה ומסרבת לצאת. הבת שלי כל כך כאובה שלא מסוגלת לשחרר. מה עושים?

22/09/2018 | 20:14 | מאת: איילת

תודה ד״ר. תחילה היא קיבלה כמה ימים לבולק במינון של 10מ״ל ביום ואני לא רואה כל הטבה, ביום חמישי סוף סוף גוש הצואה התפרק אך מאז שוב לא הייתה יציאה. הם זה בסדר להחליף ממחר לנורמלקס בהתאם למינונים שהמלצת מעלה? תודה רבה על המענה.

25/09/2018 | 11:48 | מאת: איילת

תודה

אשמח שתהיו בקשר כדי להתאים לה את המינון היומי של נורמלקס שצריכה לשתות מספר חודשים. המינון הנכון הוא זה שיגרום ליציאה כל יום, אם מתן 12 גרם ליום במשך שבוע ימים לא יגרום ליציאה כל יום רכה ןללא כאב אז צריך לעלות את המינון ל16 גרם בתוך 240 מל שתיה כל יום

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער