עצירות, יציאה קשה ובעיקבותה יציאה רכה עד נוזלית

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

12/09/2018 | 22:04 | מאת: גלי

שלום, ביתי בת השנה ו4 חודשים סובלת מעצירות מזה כשבוע. בהתחלה זה הופיע עם תסמינים של אי שקט בלילה, התמתחויות והתקבציות וזה ממש לא איפשר לה לישון. כך היה כ 5 לילות, בשלב זה נבדקה ע"י רופאת הילדים שלה והיה חשד לעצירות, ביטנה היתה רכה.באותן ימים במהלך היום היתה בסדר.היא נתנה צואה יום כן ויום לא.הצואה הראשונית היתה קשה. היתה הקלה משמעותית לאחר היציאה וניכר שהיא הרגישה טוב יותר. ביום השישי כבר ניכר שאינה מרגישה טוב ואיבדה תאבון ליומיים אף היה יום עם חום נמוך של 37.5. במקביל יצאה לה גם שן . כעט מצוננת מאוד. החוסר שקט בלילה עבר אף שלפרקים ישנה מקווצת היום נתנה צואה לאחר שיומיים לא נתנה צואה והיום כבפעם הקודמת בהתחלה היתה צואה קשה ואחריה צואה די נוזלית. לרוב ניתן לראות את קליפות הירקות שהיא אוכלת והפעם לא נראו. בנוסף כמספר ימים לפני שהכל התחיל היא ישנה עם מעט צואה בחיתול (כנראה יצאה לה קצת לאחר החלפת חיתול עקב מתן צואה). היא טופלה במשך יומיים במשחת אינטיול ודרמקומבין והאודם סביב פי הטבעת עבר. האם זה נורמטיבי צואה קשה וצואה נוזלית באותו היציאה?

לפי התיאור שלך יש שיבוש בפעולת מעיים בשבוע אחרון בכוון של עצירות. באופן תקין צריך שתהיה יציאה כל יום בגיל זה.נראה שיש פחות יציאות מהנורמה, חלקן קשות ובמאמץ וחלקן מתחיל קשה וממשיך רך. יתכן שהשיבוש התרחש בשל מחלה וירלית. ממליצה להיות במעקב רופא ילדים ואף לתת טיפול בנורמלקס 2-3 שבועות להסדרת היציאות ולמנוע הופעה של עצירות כהרגל.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער